Hlavní obsah

Chrudim - Mladá Boleslav 1:1, penalty 6:7Korejec favorita vystrašil, k postupu potřeboval rozstřel

Aktualizováno

Další favorit jde dál, nicméně s velkými problémy. Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili do osmifinále domácího poháru. Ve třetím kole MOL Cupu zvítězili na hřišti druholigové Chrudimi až po penaltách. Zápas i po prodloužení skončil 1:1. Domácí vedli po penaltě, kterou proměnil Korejec Ju Kang-hjon.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vpravo Ju Kang-hjon z Chrudimi v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Teprve začátkem měsíce získali posilu do útoku, která se mohla velmi brzy proslavit. Na hostování ze Slovanu Liberec přišel do Chrudimi mladý útočník jihokorejské národnosti Ju Kang-hjon. Do České republiky zamířil před čtyřmi lety, patřil Slovácku a Liberci, ve kterých stihl i tři ligové starty. Loňskou sezonu strávil v druholigovém Baníku Sokolov.

A právě Ju Kang-hjon proměněnou penaltou již ve 14. minutě způsobil Mladé Boleslavi problémy. V závěru úvodního dějství mohl srovnat hostující kapitán Budínský, jenže pokutový kop neproměnil. Chuť si stejný hráč spravil až v 64. minutě.

Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, a tak přišly na řadu penalty. Rozhodující až v sedmé sérii proměnil David Douděra, domácí Tomáš Dostálek pak totiž neuspěl.

Už dříve postoupily do osmifinále Sparta, Teplice, Bohemians 1905, Slovácko, Brno, bez boje České Budějovice a druholigová Vlašim.

3. kolo fotbalového MOL Cupu:
Chrudim - Mladá Boleslav 1:1 po prodl. (1:1, 1:0), penalty 6:7
Branky: 14. Ju Kang-hjon z pen. - 64. Budínský. Rozhodující penaltu proměnil Douděra.
Ml. Boleslav: Markovič - Gabriel (46. D. Mašek), Šimek, Křapka - Fulnek, Túlio (104. Langhamer), Budínský, Kulhánek, Zahustel - Škoda, Graiciar (91. Douděra). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: