Hlavní obsah

Brno - Plzeň 3:7Kometa ve svém úvodním zápase sezony shořela, Plzeň jde do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gulaš 0 : 1
13. Kodýtek 0 : 2
23. Suchý 0 : 3
28. Schneider 1 : 3
33. Freibergs 2 : 3
38. Suchý 2 : 4
52. Přikryl 2 : 5
57. Zaťovič 3 : 5
58. Gulaš 3 : 6
60. Mertl 3 : 7
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zvítězili v utkání 8. kola hokejové extraligy v Brně 7:3 a bodovali i v šestém zápase této sezony. Dvěma brankami k tomu přispěli Filip Suchý a Milan Gulaš. Západočeši se tak v neúplné tabulce posunuli na první místo. Kometa hrála první extraligový zápas a na jejím výkonu byla příliš znát nerozehranost a z ní pramenící chyby.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Vojtěch Budík z Plzně, Petr Kodýtek z Plzně a Peter Čerešňák z Plzně.

Článek
Fotogalerie

V první minutě se sice dostal za plzeňskou obranu domácí Freibergs, ale Frodla nepřekonal. Iniciativu převzali hosté, kteří lépe bruslili i kombinovali, na Brňanech, jimž chyběl americký kanonýr Mueller, byla až příliš znát dlouhá herní přestávka. V osmé minutě udělal hrubku na vlastní modré čáře Freibergs a Gulaš krátké sólo na Vejmelku proměnil, byť platnost gólu muselo posvětit video.

I další nedůslednost v obraně se stala pro Kometu osudnou. Straka naservíroval před branku puk Kodýtkovi, jemuž Bartejs poskytl až příliš mnoho času a plzeňský útočník zvýšil vedení svého celku.

Kometa se otřepala až v závěru první třetiny, ale Valského slibný bekhend na Frodla nestačil. Jenže ani po přestávce se Brno nedostalo do klidu a herní pohody, ve 23. minutě navýšil vedení Suchý tečí po nahozeném puku.

Domácí postavil na nohy kontaktní gól letní rakouské posily Schneidera. Brno po brance ožilo, získalo půdu pod nohama a převzalo otěže zápasu, naději pak ještě zvýšil Freibergs, který tak odčinil chybu při prvním gólu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Souboj před brankářem Plzně Dominikem Frodlem.

Jenže místo vyrovnání v první přesilovce zápasu přišla další chyba brněnské defenzívy a Suchý svým druhým gólem opět poslal Plzeň do dvoubrankového vedení.

Závěrečné dějství se neslo ve snaze Brna o korekci výsledku. Plzeň ale na aktivitu domácích odpovídala důslednou a pečlivou obranou, kterou podpořila brejkovými výpady.

K pátému gólu jí zase nahrála chybná rozehrávka brněnských hráčů, kterou potrestal Přikryl pátým gólem ve Vejmelkově síti. Na Zaťovičovu korekci v přesilovce bleskově zareagoval Gulaš a v posledních vteřinách zápasu i jeho parťák v prvním útoku Mertl.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:7 (0:2, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 28. Schneider (Rákos, Valský), 33. Freibergs (Klepiš, P. Holík), 57. Klepiš (Freibergs, P. Holík) - 8. Gulaš, 13. Kodýtek (P. Straka, Eberle), 23. F. Suchý (Stříteský, Rob), 38. F. Suchý (Budík, P. Musil), 52. F. Přikryl, 58. Gulaš (Malát), 60. Mertl (Gulaš, Stach). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků
Brno: Vejmelka - O. Němec, Freibergs, Bartejs, J. Zbořil, S. Svozil, Gulaši, Pyrochta - Klepiš, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Kusko, Vincour - L. Horký, Rákos, Valský - Kunc, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.
Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Budík, Jiříček, Vráblík - Gulaš, Mertl, Malát - F. Přikryl, P. Musil, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, F. Suchý, Kantner. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články