Hlavní obsah

Korbel už skoro vyléčil zánět šlach a na ME bude v pořádku

OSTRAVA

Zánět šlach na levé ruce, který necelé dva měsíce před začátkem mistrovství Evropy v Ostravě ohrozil stolního tenistu Petra Korbela, odeznívá. Devětatřicetiletá česká jednička už trénuje takřka bez omezení a stav jeho poraněného zápěstí se vrací do normálu. Českému trenérovi Tomáši Demkovi spadl kámen ze srdce. Šest týdnů před šampionátem, kdy začal mít Korbel potíže, byla ve hře v horším případě i operace a s ní spojený skluz v přípravě.

Článek

"Je to už skoro úplně v pořádku. Ruka je na 95 procent v pohodě, i když po tréninku to ještě trochu cítím. Ale lepší se to den ode dne. Už jsem mohl sundat i bandáž. Za ty necelé tři týdny by se to mělo dát úplně do pořádku," řekl novinářům Korbel.

Semifinalista olympiády z roku 1996 v Atlantě bude na zářijovém evropském šampionátu pilířem českého výběru, který se v základní skupině utká o dvě postupová místa s Německem, Polskem a Řeckem. Demek ke Korbelovi do družstva nominoval ještě Dimitrije Prokopcova, Josefa Šimončíka, Jiřího Vráblíka a Tomáše Treglera.

"Němci jsou superfavorit celého turnaje, ale s Poláky a Řeckem můžeme uspět. Druhé místo ve skupině je otevřené," dodal Korbel.

Reklama