Hlavní obsah

Liberec, Sparta a Třinec mají smůlu! Liga mistrů se v této sezoně hrát nebude

Definitivní verdikt, hokejová Liga mistrů se v této sezoně kvůli koronavirové pandemii vůbec neuskuteční! Do akce proti zahraničním soupeřům tak nepůjdou ani tři čeští zástupci Sparta, Liberec a Třinec. Výkonná rada soutěže přijala toto rozhodnutí s ohledem na nelepšící se celkovou situaci v celé Evropě.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Sparty ani Třince a Liberce si nakonec v této sezoně Ligu mistrů nezahrají.

Článek

„Po zvážení všech okolností došla výkonná rada Champions Hockey League (CHL) k nepříjemnému závěru, že odehrání sezony 2020/21 není z pohledu soutěže ani zúčastněných klubů možné. A to z provozního i ekonomického hlediska," uvedl prezident CHL Peter Zahner po úterní mimořádné videokonferenci.

Kvůli pandemii koronaviru bylo už na konci dubna rozhodnuto, že se soutěž nebude hrát klasickým systém s osmi skupinami po čtyřech před startem ligových soutěží, ale přímo vyřazovacím systémem.

První kolo play off mělo původně začít 6. října, v září ale Rada soutěže rozhodla o posunutí termínu začátku na 17. listopad. 32 zúčastněných týmů mělo v úvodním kole i v osmifinále hrát dva duely během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je měl mít výše nasazený celek.

Liberec tak měl hrát v 1. kole vyřazovací části dvakrát doma s polským celkem GKS Tychy, Třinec měl zase na svém stadionu sehrát dva duely proti běloruské Junosti Minsk. Naopak pražská se měla představit ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

Jenže hrát se nakonec nebude vůbec.

Zdraví a bezpečí všech by nebyli schopni zajistit

Ačkoliv je možné, že by nakonec místní úřady profesionálním sportovním klubům povolení k cestování vydaly, zůstala celá řada pochybností a rizik. V uplynulých týdnech a měsících probíhala četná jednání zúčastněných stran, ve kterých byl zvažován možný vývoj rizik a celkové situace.

„Nejvyšší prioritu pro nás má zdraví a bezpečí zúčastněných klubů a hráčů. V současné epidemiologické situaci bychom však nebyli schopni zajistit, aby se všichni vrátili domů zdraví a bez potřeby projít karanténou, a to ani v případě využití některého ze sofistikovaných plánů opatření, se kterými jsme přišli," prohlásil Zahner.

„Nyní se budeme soustředit na to, abychom analyzovali veškeré dopady této situace a našli cestu, jak se s nimi naše organizace vypořádá. Věříme, že se situace kolem nákazy covid-19 v dalších měsících vrátí do pořádku, a že se CHL vrátí v sezoně 2021/22 lepší než kdy předtím," dodal prezident soutěže.

Reklama

Související témata: