Hlavní obsah

Naštvaný kouč Barcelony Koeman: Jejich hráč mě urazil, o rozhodčích si udělejte obrázek sami

Madrid

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman si po sobotní nečekané prohře 0:1 s Getafe ve španělské lize stěžoval na urážky od domácího obránce Allana Nyoma. Nizozemský kouč také zpochybnil penaltu, z níž padl vítězný gól.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský trenér Ronald Koeman během zápasu španělské ligy s Getafe.

Článek

Koeman na tiskové konferenci vysvětlil, o čem si po zápase povídal s trenérem Getafe Josém Bordalásem. "Upozornil jsem ho, že jeho hráč s číslem 12 (Nyom) se ke mně nechoval s respektem a řekl mi něco ošklivého. Nebudu to opakovat, ale urazil mě," uvedl Koeman, který utrpěl první soutěžní porážku od srpnového nástupu do Barcelony.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský Sergino Dest (vzadu) v souboji s Allanem Nyomem z Getafe během zápasu španělské fotbalové ligy. Nyom měl během utkání udájně také urazit trenéra Barcelony Koemana.

"Řekl jsem Bordalásovi, že si musí se svým hráčem promluvit, protože takové chování v moderním fotbale nemůžeme akceptovat," doplnil nástupce odvolaného Quiqueho Setiéna.

Bordalásovi se údajný výstup kamerunského reprezentanta vůči barcelonskému kouči příliš nezdál. "Znám ho dobře. Je hodně soutěživý, ale také velmi zdvořilý. Netoleruju svým hráčům špatné chování. Pochybuju, že by ho Nyom urážel," konstatoval trenér Getafe.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jaime Mata (uprostřed) z Getafe oslavuje svůj penaltový gól v duelu s Barcelonou společně se svými spoluhráči.

Zápas rozhodl v 56. minutě Jaime Mata proměněnou penaltou po souboji Djeného Dakonama s hostujícím Frenkiem de Jongem. "Nevím, jestli to měl být pokutový kop. Vypadalo to, jakoby si pro něj šli a my jim to spolkli. Ani nevím, jestli tady byl videorozhodčí," prohlásil Koeman.

Rozhodčí? Podívejte se na počet faulů a rozdaných karet

Hráči Getafe udělali 20 faulů oproti barcelonským deseti. Tým z předměstí Madridu byl potrestán čtyřmi žlutými kartami, hosté třemi. "Nerad mluvím o rozhodčích, ale pokud jste viděli, kolik měli faulů a kolik dostali karet, můžete si udělat vlastní obrázek," uvedl Koeman.

Jeho svěřenci měli proti Getafe držení míče téměř 73 procent, ale výsledkem byl jen sedm střel. "Věděli jsme, že se tady hraje hodně špatně, ale snažili jsme se rychle pracovat s míčem. Oni nám hru pořád přerušovali fauly," řekl sedmapadesátiletý kouč.

Barcelona je v neúplné tabulce La Ligy po čtyřech odehraných zápasech devátá se sedmi body.

Reklama

Související témata: