Hlavní obsah

Real Betis - R. Sociedad 0:3San Sebastian vede španělskou ligu před Žlutou ponorkou

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté San Sebastianu zvítězili v utkání 6. kola španělské ligy na hřišti Betisu Sevilla 3:0 a vedou tabulku o skóre před Villarrealem. Žlutá ponorka vyhrála v regionálním derby nad Valencií 2:1. Zápas rozhodla branka bývalého kapitána Valencie Daniela Pareja, který kluby vystřídal letos v létě.

Článek

Real Sociedad vykročil v Seville k výhře dvě minuty před poločasem, kdy Portu uklidil centr Mikela Oyarzabala do sítě. Právě asistující hráč se chopil role střelce po přestávce, kdy si postavil míč po faulu v pokutovém území a prosadil se v druhém zápase po sobě. Výhru nového lídra soutěže stvrdil v závěru z rychlého kontru střídající Adnan Januzaj.

Domácí Villarreal šel do vedení po šesti minutách hry. Faul na Alfonsa Pedrazu potrestal z penalty Paco Alcácer, s čtyřmi góly nejlepší střelec soutěže. Netopýři se vrátili do zápasu v 37. minutě, kdy se po nakrátko rozehraném rohovém kopu trefil Goncalo Guedes.

Vedení strhl na stranu domácích Parejo dvacet minut před koncem, kdy se jednatřicetiletý záložník ranou o břevno trefil poprvé v novém působišti. Vyloučení útočníka Žluté ponorky Takefusy Kuba v závěru za hrubost již výsledek neovlivnilo.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Eibar - Pamplona 0:0
Bilbao - Levante 2:0 (68. Berenguer, 79. Williams)
Villarreal - Valencie 2:1 (6. Alcácer z pen., 69. Parejo - 37. Guedes)
Alavés - Elche 0:2 (39. Milla, 86. Tete)
Huesca - Valladolid 2:2 (52. Mir, 56. Ramírez - 35. González, 51. Rubio)
Betis Sevilla - San Sebastian 0:3 (43. Portu, 74. Oyarzabal z pen., 88. Januzaj)

Reklama

Související témata: