Hlavní obsah

Chabarovsk - Kazaň 7:1Nevídaná gólová exploze českého beka! Takový zápas za pět let v KHL ještě nezažil

Aktualizováno

Přestože v Kontinentální hokejové lize působí už pátou sezonu v řadě, takhle povedený zápas v ní Michal Jordán ještě nezažil. Třicetiletý obránce české reprezentace Michal Jordán zrežíroval jednoznačnou výhru svého Chabarovsku 7:1 nad Kazaní hattrickem, který nastřílel jako první český zadák v historii soutěže. Až dosud přitom zlínský odchovanec vstřelil v jednom utkání KHL maximálně jeden gól. Nevídaný obrat ze stavu 0:4 předvedl v poslední čtvrthodině Jokerit Helsinky, který zvítězil gólem Davida Skleničky na ledě Nur-Sultanu 5:4 v prodloužení.

Foto: Sport.cz

Michal Jordán v dresu Chabarovsku.

Článek

Kazaň coby vedoucí tým Východní konference soutěže byla před zápasem jednoznačným favoritem, jenže už po první třetině prohrávala 0:3. Třetí gól Chabarovsku vstřelil v 16. minutě v přesilovce nahozením od modré Jordán.

Účastník čtyř světových šampionátů a zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu se tak dočkal premiérové trefy v sezoně, dosud posbíral v osmi duelech jen jednu asistenci.

Druhý zásah si Jordán schoval na 37. minutu, kdy dělovkou rovněž v přesilovce zvyšoval na 4:1. A hattrick pak zkompletoval rovněž v početní výhodě, dorážkou špičkou hole přidal šestý gól Amuru.

Asistencí se na třetí výhře Chabarovsku v řadě podílel další český reprezentant, útočník Hynek Zohorna.

Jokerit dostal čtvrtý gól ve 44. minutě, přesto z ledu kazachstánského týmu odjel jako vítěz. Hosté se poprvé prosadili o necelé dvě minuty později a stihli obrat, který dokonal v 63. minutě Sklenička. Český obránce si najel před branku a z první zakončil individuální akci Briana O'Neilla, od něhož dostal zpětnou bekhendovou přihrávku. Mezi střelce se zapsal potřetí v sezoně.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Kazaň 7:1 (Jordán 3+0, H. Zohorna 0+1)
Novosibirsk - Čeljabinsk 3:1
Barys Nur-Sultan - Jokerit Helsinky 4:5 v prodl. (za hosty Sklenička 1+0)
Čerepovec - HK Soči 2:0
Kunlun Red Star - Magnitogorsk 6:4
CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 2:3 v prodl.
Dynamo Moskva - Dinamo Minsk 5:2
Viťaz Podolsk - Ufa 4:3

Reklama

Související témata: