Hlavní obsah

Klopp zaútočil na legendu Liverpoolu. Udělal chybu?

Liverpool/Praha

Fotbalový Liverpool dovedl už k titulům z Premier League i Ligy mistrů, a tak není divu, že si jen tak nenechá do svého řemesla zasahovat. A nemá problém se pustit i do slavných televizních expertů. Naposledy se opřel do bývalého obránce Liverpoolu Jamieho Carraghera.

Foto: Catherine Ivill, Reuters

Německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání Premier League na hřišti městského rivala z Evertonu.

Článek

Někdejší spoluhráč Vladimíra Šmicra či Milana Baroše z Anfield Road kritizoval Kloppa za to, že přes léto dostatečně neposílil střed obrany, což se klubu může fatálně vymstít.

O víkendovém derby s Evertonem se totiž po střetu s Jordanem Pickfordem zranil elitní stoper Virgil van Dijk a nejspíš bude svému týmu chybět celý zbytek sezony.

Podle Carraghera měl Klopp právě na tomto místě masivně investovat a přivést přes léto kvalitní posilu.

Klopp si ale kritiku nenechal líbit. „Do sezony jsme šli se třemi středními obránci plus Fabinhem jako možnou alternací a pár mladíky. Je velmi těžké udržet čtyři stopery světové kvality. Pokud nám někdo chce říkat, že jsme udělali chybu - a myslím, že Carragher už to zmiňoval - existují důvody, proč nemohou dělat tuhle práci," vrátil útok kouč.

Ani Carragher ale nenechal rýpnutí jen tak být. „Nejednou jsem během sezony říkal, že Klopp udělal chybu, když nekoupil posilu do středu obrany. A to přesně z důvodů, které sám zmiňuje," napsal na svém Twitteru.

Na stanici Sky Sports pak svůj názor rozvinul: „Dejan Lovren odešel a nikým ho (Klopp) nenahradil. Má tak jen tři stopery a z toho Joel Matip je pořád zraněný. I kolem Joea Gomeze panuje spousta otazníků. Není tedy pochyb o tom, že na tomto místě měl být Liverpool na přestupovém trhu mimořádně aktivní."

Carragher také apeloval na Kloppa, aby stejnou chybu neudělal znovu a má za to, že pro zimní přestupové období by se měl zaměřit na francouzského obránce Dayota Upamecana z Lipska.

Reklama

Související témata: