Hlavní obsah

Padne rekordní výplata v UFC? Král lehké váhy má dostat téměř čtvrt miliardy

Pokud je někdo nejlepší, dostává také nejvyšší finanční odměny. V MMA to je nyní případ Chabiba Nurmagomedova, který bude v sobotu potřetí obhajovat titul v lehké váze organizace UFC. Podle serveru sportbible.com se má jeho základní plat za zápas na pět kol po pěti minutách pohybovat okolo 10 milionů dolarů, což je v přepočtu 230 milionů korun.

Foto: Facebook: Khabib "the Eagle" Nurmagomedov

Chabib Nurmagomedov, král lehké váhy v UFC.

Článek

Nurmagomedov jako obhájce mistrovského pásu v lehké váze, proti němu Američan Justin Gaethje. Pokud Rus opravdu obdrží 10 milionů dolarů, půjde o rekordní částku v UFC.

Zatím jde o nepotvrzené informace, ale prezident organizace Dana White naznačil v rozhovoru pro TMZ Sports: „Takový je trend."

Nurmagomedov má v oktagonu za sebou osmadvacet zápasů, všechny vyhrál. Naposledy vyhrál nad Dustinem Poirierem, zde byla jeho základní mzda 6 milionů dolarů. A to bez možného podílu z placených přenosů a bonusů.

„Tento souboj má pro nás z pohledu prodeje PPV (placeného přenosu) obrovský vývoj. Už v pondělí jsme měli náběh, že toto bude největší zápas, který jsme tu kdy měli. Není ještě čtvrtek, není pátek, ale tohle bylo v pondělí. Je tu vývoj větší než u zápasu Chabiba s Conorem (McGregorem)," uvedl na začátku týdne White.

Významnou světovou postavou v MMA je také irský zápasník Conor McGregor, který patřil mezi nejlépe placené bojovníky v oktagonu, nyní je oficiálně ve sportovním důchodu. Přesto nejvyšší částku vydělal v ringu, když šel do zápasu s neporaženým boxerem Floydem Mayweatherem v roce 2017. Američan hlavně díky výnosům z televizních práv vydělal 275 milionů dolarů. Poražený McGregor si odnesl 99 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: