Hlavní obsah

Bayern - Frankfurt 5:0Bayern si v německé lize s chutí zastřílel, Dortmund vyhrál derby

Mnichov
Aktualizováno

Útočník Robert Lewandowski pomohl v 5. kole německé ligy Bayernu Mnichov třemi góly k vítězství 5:0 nad fotbalisty Frankfurtu. V čele soutěže zůstalo o bod před bavorským velkoklubem Lipsko, které si doma poradilo 2:1 s oslabenou Herthou Berlín. Za hosty odehrál 89 minut český záložník Vladimír Darida. Vestfálské derby vyhráli fotbalisté Dortmundu, kteří zdolali Schalke 3:0. Favorit dal všechny branky ve druhém poločase.

Foto: Christof Stache, Reuters

Útočník Robert Lewandowski (vpravo) pomohl Bayernu Mnichov hattrickem k vítězství 5:0 nad fotbalisty Frankfurtu.

Článek

Lewandowski otevřel skóre v desáté minutě, kdy stál na konci rychlé kombinace. Druhý zásah přidal po rohovém kopu a v 60. minutě završil 11. bundesligový hattrick po kolmici Douglase Costy za obranu. Nejlepší fotbalista Evropy za uplynulou sezonu podle ankety UEFA dal v prvních pěti ligových zápasech už deset gólů, což je nový rekord soutěže.

Další trefy přidali střídající Leroy Sané a Jamal Musiala. Frankfurt po dvou výhrách a dvou remízách prohrál poprvé v sezoně.

Lipsko nastartovala penalta

Hertha prohrála čtvrté utkání v řadě a pohybuje se těsně nad sestupovým pásmem. V Lipsku přitom vedla po gólu Jhona Córdoby, už v 11. minutě ale srovnal po standardní situaci důrazný Dayot Upamecano.

V 50. minutě zkomplikoval celku z hlavního města situaci Deyoraiso Zeefuik, který nastoupil až do druhého poločasu a v rychlém sledu dostal dvě žluté karty. Favorit zužitkoval přesilovku v 77. minutě, kdy mu zajistil tři body z penalty Marcel Sabitzer. V závěru byl navíc vyloučen ještě Jessic Ngankam.

Trápení Schalke pokračuje

Dortmund měl v derby po celý zápas velkou převahu, gólově se ale prosadil až po změně stran. V 55. minutě otevřel skóre z dorážky Manuel Akanji a klid dal favoritovi o šest minut později pátou trefou v sezoně Erling Haaland. V závěru výhru pojistil kapitán Mats Hummels.

Borussia tak vyhrála vestfálské derby podruhé za sebou a prohloubila krizi svého gelsenkirchenského rivala. Schalke je s jediným bodem na sestupové 17. pozici.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 5:0 (10., 26. a 60. Lewandowski, 72. Sané, 90. Musiala)
Lipsko - Hertha Berlín 2:1 (11. Upamecano, 77. Sabitzer z pen. - 8. Córdoba)
Mohuč - Mönchengladbach 2:3 (23. a 36. Mateta - 15. Stindl, 76. Hofmann z pen., 83. Ginter)
Union Berlín - Freiburg 1:1 (36. Andrich - 34. Grifo)
Dortmund - Schalke 3:0 (55. Akanji, 61. Haaland, 78. Hummels)

Reklama

Související témata: