Hlavní obsah

Malík je pozitivní, uklízet po Berbrovi bude pomocí videokonference

Praha
Aktualizováno

Český fotbal zasáhl další skandál, je třeba reagovat na zatčení Romana Berbra a spol. Předseda FAČR Martin Malík má pozitivní test na covid-19, přitom na úterý je plánováno důležité zasedání výkonného výboru asociace. Strahovský šéf se ho zúčastní vzdáleným přístupem pomocí videokonference, stejně tak učiní všichni další členové.

Foto: Jan Tauber/FAČR

Šéf Fotbalové asociace ČR Martin Malík předává křišťálový míč legendárnímu kanonýrovi Janu Kollerovi.

Článek

Místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr rezignoval po zatčení v souvislosti s údajným ovlivňováním výsledků zápasů na svůj post a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu. Komise sudích byla rozpuštěna.

Strahovské vedení má starostí víc než dost, proto je úterní zasedání výkonného výboru zásadní.

„Na základě příznaků z druhé poloviny víkendu absolvoval předseda Martin Malík během pondělí test na onemocnění covid-19, jehož vyhodnocení se ve večerních hodinách ukázalo jako pozitivní," oznámil Michal Jurman, mluvči asociace.

Úterní rokování ovšem není ohroženo.

"Předseda je v karanténním režimu a plánovaného výkonného výboru se zúčastní, podobně jako nakonec všichni jeho členové, vzdáleným přístupem pomocí videokonference," avizuje Jurman.

Předseda FAČR Martin Malík kvůli kauze Berbr rezignovat nehodláVideo: Sport.cz, FAČR

Malík reagoval na skandál vyhlášením sedmera opatření. Teplice a část hnutí ho také vyzývají k rezignaci. Podle stanoviska Sparty či Slavie by však stávající předseda měl i nadále řídit nutné kroky a dovést fotbal do valné hromady.

Co na adresu Dagmar Damkové řekl v pondělí předseda FAČR Martin Malík?Video: Sport.cz, FAČR

Teď je třeba reagovat na rezignaci místopředsedy Romana Berbra a členky výboru Dagmar Damkové. Oba odstoupili poté, co propukla kauza údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů. Berbr je nejvýše postavenou osobou v aféře a minulou neděli byl jako jeden ze čtyř lidí poslán do vazby. Obviněno již bylo celkem 20 osob.

Nutné je také sestavit novou komisí rozhodčích, Chovancovu výkonný výbor na začátku minulého týdne v reakci na aféru rozpustil.

Reklama