Hlavní obsah

AC Milán - Sparta 3:0Hrubky a beznaděj, lídr české ligy byl na San Siru bez šance

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Díaz 1 : 0
57. Leao 2 : 0
67. Dalot 3 : 0
Záznam online reportáže

Milán

Konfrontace lídra italské Serie A s vedoucím celkem české ligy dopadl pro outsidera z Prahy neslavně. Fotbalisté Sparty podlehli ve 2. kole Evropské ligy slavnému AC Milán hladce 0:3, hvězdný Ibrahimovic navíc ještě zahodil penaltu. Letenští tak ve skupině H zůstávají jako jediní bez bodu a za týden budou v Glasgow na hřišti Celtiku odvracet hrozbu rychlého konce všech nadějí. Sparta se na San Siru porazila de facto sama, svými hrubkami naservírovala Rossoneri pohodový zisk tří bodů.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Brahim Diaz slaví se Zlatanem Ibrahimovicem gól AC Milán proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jednu dobrou a jednu špatnou zaregistrovali příznivci Sparty při pročítání základní sestavy. Zatímco vedle Lischky se do stoperské dvojice mohl postavit uzdravený Čelůstka, kvůli problémům s chodidlem v útoku chyběl Hložek. Velký letenský talent se přitom měl na San Siru předvést řadě zájemců o jeho služby.

Rossoneri vyrukovali i s devětatřicetiletým kanonýrem Ibrahimovicem, který odmítl v nabitém programu svého týmu odpočívat. Zlatan byl od začátku na hřišti cítit, hned v 6. minutě hlavičkoval těsně nad branku, později se k zakončení dostal i po rohovém kopu.

Hosté začali zakřiknutě, respekt ze slavného soupeře byl na nich patrný. Teprve když se pomalu osmělili, paradoxně inkasovali. Hanousek dostal zpětnou přihrávkou pod tlak Lischku, který chyboval. Míč mu sebral Brahim Diáz, spolu s Ibrahimovicem sehráli akci dva na jednoho mistrovsky a španělský záložník, který prošel Manchesterem City a v AC hostuje z Realu Madrid, střelou mezi Hečovy nohy otevřel skóre.

Právě španělského štírka pak nohou knockoutoval Dočkal a musel být rád, že dostal jen žlutou kartu. Lischka brzy přidal druhou hrubku, při centru do vápna stáhl rukama Ibrahimovice. Sparta měla velké štěstí, hvězdný Zlatan trefil z pokutového kopu jen břevno. Těsně před přestávkou byli hosté aktivní, šanci si ovšem nevytvořili.

Ibrahimovic zůstal o přestávce v šatně, nahradil ho Rafael Leao. A příchod mladého Portugalce favoritovi prospěl. Byl pohyblivější než Zlatan a dělal Pražanům velké problémy. Jeho první tutovku ještě Heča lapil, stejně jako Tonaliho dorážku. Jenže když si pak brankář s Čelůstkou dávali při centru po zemi přednost, Leao zblízka pohodlně skóroval.

Na druhý gól AC přihrál Dalot, třetí už dal sám. Od poloviny hřiště postupoval na Heču a i s přispěním Vindheimovy teči ho prostřelil.

Milánský tým přišel k očekávánému vítězství až příliš snadno.

Evropská liga - 2. kolo skupiny H:
AC Milán - Sparta Praha 3:0 (1:0)
Branky: 24. Díaz, 57. Leao, 66. Dalot. Rozhodčí: Özkahya - Ersoy, Satman (všichni Tur.). ŽK: Dočkal, Lischka, Pavelka (všichni Sp.). Bez diváků.
AC Milán: Tatarusanu - Calabria (68. Conti), Kjaer, Romagnoli (81. Duarte), Dalot - Tonali, Binnásir (81. Kessié), Krunič - Díaz, Ibrahimovic (46. Rafael Leao), Castillejo. Trenér: Pioli.
Sparta: Heča - Sáček, Čelůstka, Lischka (80. Plechatý), Hanousek - Vindheim, Dočkal (90. Patrák), Trávník (80. Karabec), Pavelka, Ladislav Krejčí starší (63. Karlsson) - Juliš (63. Kozák). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články