Hlavní obsah

CZ Bělehrad - Liberec 5:1Liberec vyhořel v obraně a utrpěl debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. El Fardou Ben 1 : 0
22. El Fardou Ben 2 : 0
41. Matoušek 2 : 1
50. Gajič 3 : 1
67. Katai 4 : 1
69. Falcinelli 5 : 1
Záznam online reportáže

Bělehrad/Liberec

Po senzačním vstupu do základní skupiny Evropské ligy Liberec tvrdě narazil. Na hřišti Crvene zvezdy Bělehrad padl vysoko 1:5. Jde o jeho nejvyšší prohru v pohárové Evropě. Skupině L vládne zatím stoprocentní Hoffenheim, který dobyl Gent (4:1).

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Radost fotbalistů CZ Bělehrad z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Mužstvo Pavla Hoftycha brzy prohrávalo 0:2, Matoušek však ještě do poločasu snížil. Záhy po pauze český tým obdržel třetí gól a v obraně se sesypal. Vynikajícími zákroky se stejně jako v prvním kole blýskl gólman Nguyen.

Češi museli kvůli nákaze koronavirem v sestavě improvizovat, ve středu obrany nastoupil Chaluš. Zatímco před týdnem Severočeši proti Gentu velké šance z úvodu duelu přežili, v srbské metropoli v polovině první části prohrávali už 0:2. Obě branky vstřelil reprezentant Komor El Fardou Ben.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

El Fardou Ben Nabouhane z CZ Bělehrad otevírá skóre zápasu s Libercem.

Poprvé se trefil už v 7. minutě, kdy za Nguyenova záda usměrnil hlavou prudký Rodičův centr. Podruhé slavil ve 22. minutě, kdy se trefil parádně levačkou z deseti metrů po přihrávce Ivaniče z levé strany. Ve 37. minutě navíc Katai trefil z dálky tyč a Benovi se dorážka nepovedla.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Liberecký Jan Matoušek střílí gól proti CZ Bělehrad.

Severočeši však dokázali zápas zdramatizovat. Pět minut před pauzou vybojoval míč Hromada, po pěkné kombinaci se Sadílkem se dostal k míči Matoušek a nádhernou střelou levačkou z více než dvaceti metrů dal kontaktní gól.

Českému týmu se vak opět nepovedl začátek poločasu. V 50. minutě nejprve hostující kapitán Mikula ubránil Bena, jenže balon se nešťastně odrazil ke Gajičovi a ten trefil odkrytou branku. Bělehradští měli šance i na čtvrtý gól, v 57. modrobílé po brejku spasil vynikající Nguyen.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Milan Gajič z CZ Bělehrad (vlevo) po vstřeleném gólu proti Liberci.

V 62. minutě mohl snížit z přímého volného kopu Mara, jenže zkušený gólman Borjan míč skvěle vyrazil mimo tyče. V 67. minutě jistil triumf po nádherné individuální akci Katai a o tři minuty později dokonal „bůra" Falcinelli po rohovém kopu. Pět branek Severočeši obdrželi v evropských pohárech poprvé.

2. kolo základní skupiny L fotbalové Evropské ligy:
Crvena zvezda Bělehrad - Slovan Liberec 5:1 (2:1)
Branky: 7. a 22. El Fardou Ben, 50. Gajič, 67. Katai, 69. Falcinelli - 41. Matoušek. Rozhodčí: Verissimo - Campos, Martins (všichni Portug.). ŽK: Borjan, Sanogo (oba Bělehrad). Bez diváků.
Crvena zvezda: Borjan - Gajič, Milunovič, Degenek, Rodič (75. Gobeljič) - Nikolič, Sanogo - El Fardou Ben (83. Petrovič), Ivanič (83. Gavrič), Katai (88. Vukanovič) - Falcinelli (88. Pankov). Trenér: Miloševič.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Tijani, Mikula - Matoušek (75. Beran), Hromada (86. Šulc), Mara (90. Barac), Sadílek, Mosquera (90. Fukala) - Hilál (75. Rabušic). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: