Hlavní obsah

Přijde po týdnu další velké loučení v UFC?

Legenda jde do boje. Zápasník MMA Anderson Silva má 45 let a má za sebou 45 MMA bitev. O víkendu v Las Vegas přidá další na UFC Fight Night 181. Bude poslední, jde o rozlučku s aktivní kariérou? Budoucnost se zdá zamotaná, muž s přezdívkou The Spider nechce před zápasem s Uriah Hallem mluvit o důchodu.

Foto: Facebook: Anderson 'The Spider' Silva

Zažíje o víkendu Anderson Silva svůj poslední zápas v MMA?

Článek

Brazilec vstoupil do UFC v roce 2006 jako jeden z mnoha anonymních bojovníků. Talent, který měl nejvěhlasnější období teprve před sebou. V sobotu tato celosvětová ikona, která je jednou z hlavních tváří rychlého nárůstu popularity MMA, patrně vstoupí do klece naposledy. Minulý víkend Chabib Nurmagomedov zahýbal s emocemi fanoušků, když se rozloučil s kariérou po devětadvacáté výhře v Abú Zabí, teď ho může následovat Silva.

Pavouk má ve smlouvě s UFC dva zápasy, ale nitky se splétají a naznačují, že po víkendu bude konec. „Toto je poslední zápas," řekla Silva pro server MMA Junkie. "Určitě je to poslední boj. Miluji ten sport. Připravil jsem na to svoji mysl. Připravoval jsem se na boj celý svůj život, ale ano, toto je můj poslední zápas v UFC, řekl před týdnem.

A nyní bezprostředně před zápasem? „Možná je to můj poslední zápas v UFC. Pravděpodobně. Víte, jak to je. Po sobotě si s vámi mohu promluvit a říct: Toto je můj poslední zápas, nebo ne. Pravděpodobně to je můj poslední fight v UFC," uvedl před pár hodinami pro web yahoo.com.

Silva debutoval v MMA v roce 1997 v rodné Brazílii. Během více než dvou desetiletí bojoval v osmi různých organizacích, ale v UFC působil nejdéle. Mezi elitou byl nejdéle. Jeho debut v osmiúhelníku UFC přišel v červnu 2006, kdy vyhrál po 49 sekundách na UFC Fight Night 5. Teď bude na akci s pořadovým číslem 181.

Od roku 2006 do roku 2012 neprohrál. Ve střední váze dlouho vládl, mistrovský pás v UFC dokázal desetkrát obhájit. Pás držel rekordních 2457 dní! Teď bude možná psát svůj poslední příběh v oktagonu.

Reklama

Související témata: