Hlavní obsah

Čech brání Chelsea: Hra je dobrá. Jenže každá střela mi spadne do brány

Obhajují titul, před sezonou patřili k největším favoritům, ale radost z ligového vítězství nezažili fotbalisté Chelsea více než měsíc. Na tak špatnou sérii nejsou na Stamford Bridge zvyklí. „Co se týče výsledků, je to jedna z nejhorších sérií, co jsem tady zažil. Ale ne co se týče výkonů,“ uvedl na stránkách Chelsea gólman Petr Čech, který je v týmu od roku 2004.

Foto: Jan Tauber

Petr Čech si připsal asistenci na gólu, ale jeho tým se výsledkově trápí.

Článek

Český reprezentant, který v londýnském celku často láme rekordy v počtu vychytaných nul, neudržel čisté konto už šest zápasů. I když sám disponuje slušnou formou, proti Tottenhamu si dokonce připsal asistenci u gólu Didiera Drogby.

„Odehráli jsme zápasy, které jsme si zasloužili vyhrát, jako například s Newcastlem nebo Birminghamem. Zažili jsme už ale horší série. Než odešel Luiz Scolari, byly špatné výsledky i předváděná hra,“ řekl gólman.

Někteří fanoušci hráče Blues podezřívají, že po triumfu z minulé sezóny nemají už takovou touhu po vítězství. „Nemusíme poslouchat jiné lidi. Když obhajujete titul, je to motivace sama o sobě. Nikdo nám nemusí připomínat, o co hrajeme,“ ohradil se Čech.

Čech: Každý detail je proti nám

Chelsea utrpěla další bodovou ztrátu při nedělní remíze s Tottenhamem, když Drogba neproměnil penaltu. Ale kapitán John Terry přesto po zápase prohlásil, že s výkonem je spokojený a jeho tým se opět může ucházet o titul.

Podle Petra Čecha Chelsea nedovolila Tottenhamu, aby ji dostal pod tlak, takticky prý zápas zvládla velmi dobře a obranu soupeře dokázala otevřít.

„Jenže bohužel hned první nebezpečnější střela skončila gólem. V posledních týdnech jde každý detail proti nám. Skoro všechny střely na bránu skončí v naší síti. I když Tottenham hrál dobře, což uznáváme,“ vrátil se gólman k nedělnímu duelu.

Teď se však musí tým plně soustředit na další z klíčových soubojů o titul proti Manchesteru United. Do přípravy na atraktivní duel se zapojuje i uzdravený Frank Lampard, který se objevil už v utkání se Spurs.

„Potřebujeme každého skvělého hráče, aby byl fit a hrál. Obzvlášť když nás čeká série těžkých zápasů. Záložník, který umí dát dvacet gólů za sezonu, v takové situaci týmu chybí. Na začátku Frankova zranění jsme si vedli dobře, jenže to už posledních pár týdnů neplatí. Je dobře, že ho máme teď zpátky,“ radoval se Čech.

Chelsea se může po nedělním utkání s Manchesterem United bodově dotáhnout právě na aktuálního lídra tabulky z Old Trafford, který má však o jeden odehraný zápas méně. O týden později změří celek kouče Carla Ancelottiho síly s aktuálně druhým Arsenalem.

Reklama

Související témata: