Hlavní obsah

Tevez musí v Manchesteru City zůstat. Přemluvím ho, tvrdí kouč Mancini

TURÍN

Nespokojenost argentinské fotbalové hvězdy Carlose Teveze v Manchesteru City a spory s trenérem Robertem Mancinim rozebírá anglický sportovní tisk v poslední době snad každý den. Sám kouč sdělil novinářům jasné stanovisko k případu v Turíně, kde City hráli duel Evropské ligy proti Juventusu (1:1). „Řeknu mu, že u nás musí zůstat,“ prohlásil Mancini.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Manžer Manchesteru City Roberto Mancini se snaží nohou zastavit míč v utkání Evropské ligy proti Juventusu Turín.

Článek

Tevez se minulý týden nechal slyšet, že by chtěl v zimním přestupovém období z Manchesteru City odejít, od té doby jsou vztahy mezi ním a klubovým vedením na bodu mrazu.

„Já jsem v Itálii a on je na Tenerife. V pátek se setkáme, do té doby s ním mluvit nebudu. Podle mě jsme začali velmi důležitou sezónu a on je pro nás velmi důležitým hráčem. Řeknu mu, že tady musí zůstat,“ sdělil Mancini novinářům.

Italský kouč nevěří, že je Tevez v City tak nespokojený, jak se prezentuje. Mancini věří, že Argentince přesvědčí, aby v aktuálně třetím celku anglické Premier League neopustil a pomohl mu psát novou historii tohoto klubu.

Mancini: Chci s Carlosem mluvit

„Podle mého názoru u nás Carlos zůstane. Ale chci s ním o tom mluvit. Má u nás ještě tři roky smlouvu. Doufám, že ji dodrží a nastřílí za nás ještě hodně gólů. Musíme si spolu promluvit, protože nás čekají těžké zápasy,“ pokračoval Mancini.

Schůzka Manciniho s Tevezem, původně dohodnutá na pátek, je v ohrožení, protože City kvůli technickým problémům na letadle dosud z Turína neodletěli.

Tevezův poradce Kia Joorabchian naznačil, že jeho klient by mohl přestoupit do Realu Madrid či FC Barcelona.

„Já si ale myslím, že mohu změnit jeho názor,“ dodal Mancini. Případným Tevezovým nástupcem by se mohl stát bosenský forvard Wolfsburgu Edin Džeko, který by si přestup do Manchesteru City moc přál.

Reklama

Související témata: