Hlavní obsah

Češi v moskevské odvetě za mistrovství světa padli. Rusko vyhrálo 3:1

PRAHA

Doma na svém turnaji Channel One Cup se nesklonili, odveta za prohrané finále na mistrovství světa se vydařila. Čeští hokejisté prohráli v Moskvě s Ruskem 1:3. Jeden z nejsledovanějších zápasů evropské tour ukázal, že tyto týmy dokážou nabídnout představení, které nenudí. Tentokrát český výběr doplatil na nevyužité šance, dvě skončily na tyči.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Josef Vašíček (vlevo) v souboji s Alexejem Jemelinem

Článek

„S Rusy to bude na nože jako vždycky," předpokládal už dopředu obránce Karel Rachůnek.

Prvních dvacet minut 43. ročníku ruského turnaje předvedlo očekávané. Rusové proti českým hráčům ukázali, kdo je v Megasport aréně doma. První střela a gól. V páté minutě Grigorenko překonal Jakuba Štěpánka.

A horko bylo i nadále. Petr Vampola i Jan Marek řešili osobní půtky s protihráči. Radost domácích se navíc znásobila ve 13. minutě. Nikulin od modré čáry při přesilovce vše propálil. Český tým měl šance, dokonce ruský brankář Barulin chytal bez hokejky, ale překonán přesto nebyl.

Blaťák si dal vlastní gól

To se povedlo až na začátku druhé třetiny, když na 1:2 snížil kapitán Tomáš Rolinek po přihrávce Jakuba Nakládala. Ten zrovna prožíval první vteřiny v reprezentačním dresu. Další gól „vstřelil“ Miroslav Blaťák, ale šlo o teč do špatné branky. Puk se odrazil od jeho brusle, Rusové vedli 3:1.

Hráči vedení Aloisem Hadamczikem měli nadále šance, a to i v přesilovkách. Jenže v tomto rozpoložení se české mužstvo trápí. Po čtyřiceti minutách platilo, že v probíhající sezóně je využití početní výhody už nastupujícím traumatem. Nepomohl ani oddechový čas.

Třetí část to byla stejná píseň. Šance, šance. Gól? Žádný. Proto český tým prohrál druhé utkání na Channel One Cupu. V prvním klání porazil Finsko 3:2 po samostatných nájezdech. Společně s listopadovou Karjalou je Hadamczikova vizitka evropské tour následující: pět zápasů, jedna výhra a skóre 8:17.

Rusko - Česko 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Grigorenko (Mozjakin, A. Radulov), 13. I. Nikulin (Kajgorodov, Morozov), 25. A. Radulov (Grigorenko) - 22. Rolinek (Čáslava, Marek) Rozhodčí: Levonen, Boman (oba Fin.) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 9:6. Využití: 2:0. Diváci: 14 000.
Barulin - I. Nikulin, Bělov, Kornějev, Grebeškov, Kuljaš, Jemelin, Guskov, Birjukov - Morozov, Kajgorodov, Zaripov - A. Radulov, Grigorenko, Mozjakin - Afinogenov, Gorovikov, Lisin - Galimov, Čurilov, Kaljanin. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Štěpánek - K. Rachůnek, Blaťák, Lojek, Čáslava, Krajíček, Barinka, Nakládal - Klepiš, Koukal, Hubáček - Irgl, Marek, Rolinek - M. Růžička, Vašíček, Kvapil - Bulis, Vampola, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články