Hlavní obsah

Hokejisté Švédska porazili Finy, moskevský turnaj vyhraje Rusko

MOSKVA

Hokejisté Švédska porazili ve svém druhém zápase na turnaji Channel One Cup v Moskvě Finsko jednoznačně 6:1. Bez ohledu na nedělní výsledky druhého turnaje seriálu Euro Hockey Tour je tak jasné, že 43. ročník tradičního ruského klání ovládne domácí sborná, která zatím oba své zápasy vyhrála.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Švédska se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Švédsko se díky dnešnímu úspěchu posunulo na druhé místo v tabulce turnaje, ale stejně jako Česká republika a Finsko může v konečném hodnocení skončit druhé, třetí i čtvrté.

Svěřenci trenéra Päreho Martse předčili v severském derby soupeře zejména v důrazu před brankou. K výhře jim pomohl i slabý výkon debutujícího gólmana Eera Kilpeläinena, který se svými chybami podepsal pod pátý a šestý švédský úspěch ve třetí třetině. V té době ale už o výhře Švédů, kteří dvě branky vstřelili dokonce v oslabení, nebylo pochyb.

Channel One Cup
Švédsko - Finsko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Brodin (Ekholm, Sjörgren), 19. Erixon, 29. Lindström (Persson), 37. Sjögren (Brodin), 42. Danielsson (Sjögren), 47. Mag. Johansson - 17. Pesonen (Pyörälä, Viitaluoma). Rozhodčí: Bulanov, Zacharov - Birin, Putulin (všichni Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 3750.
Švédsko: Larsson - Petrasek, Fernholm, Mag. Johansson, Ekholm, Rundblad, Kronwall, D. Axelsson, Erixon - Brodin, Sjögren, Zackrisson - Nilsson, Persson, Lindström - Danielsson, Krüger, Ericsson - Thörnberg, Warg, Melin. Trenér: Pär Marts.
Finsko: Kilpeläinen - Hietanen, Nordlund, Karalahti, Jalasvaara, Latvala, Uusitalo, Jaakola, Korpikari - Pyörälä, Viitaluoma, Pesonen - Lehtonen, Lindgren, Lahti - Louhivaara, Hytönen, Komarov - Tyrväinen, Wirtanen, Ahtola. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články