Hlavní obsah

Marek: Chtěli jsme napravit dojem a jsem rád, že se to podařilo

Hokejová reprezentace dokázala po nepovedeném vstupu do sezóny a třech porážkách na turnaji Karjala odehrát výrazně vydařenější druhý turnaj seriálu Euro Hockey Tour. Hráči si po dvou výhrách a druhém místě mohli relativně oddechnout.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Marek (vlevo) na tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Byl rozdíl porazit jen Finy, nebo i Švédy. Myslím si, že to dopadlo dobře a hodilo to na nás dobrý stín. Všichni jsme dnes chtěli vyhrát," řekl útočník Jan Marek po výhře nad Švédskem 4:1, která rozhodla o konečném druhém místě českého týmu.

"I když hodně hráčů bylo nachcípaných, tak jsme mákli a dokázali zápas otočit. A to si myslím, že se cenní," uvedl hráč moskevského CSKA.

Třicetiletý centr je jedním z hokejistů, kteří odehráli oba turnaje. Dobře si proto uvědomoval, že prohry se nesmí opakovat. "Každý z nás to bral tak, nebylo dobré skončit na posledním místě. Sám jsem myslel na to, že musíme napravit dojem. Odehrát lepší zápasy s lepšími výsledky," řekl Marek.

Trefili se konečně i z přesilovky

Proti Švédsku se česká hra zlepšila od druhé třetiny, kdy reprezentanti začali více střílet a tlačit se před branku. "Chtělo to hrát aktivně, což se potvrdilo i při gólech. První Rolas (Rolinek) vybojoval, pak jsme dali druhý a přidali i další branky. Jak říkám, jsem rád, že jsme se zvedli a neopakoval se první turnaj. Pro hodně z nás to bylo dobře," podotkl úřadující světový šampion.

Ve třetím zápase se Češi dočkali dokonce i využité přesilové hry. "Už taky bylo načase. První dva zápasy jsme to hráli opravdu hrozně. Měli jsme problém tam zajet. Přitom je (přesilovky) hráli zkušení hráči," přiznal Marek, který se na jediné přesilovkové trefě podílel asistencí v podobě teče.

"Potvrdilo se, že když to nejde, chce to hrát jednoduše. Máme dobré beky, kteří to umí nahazovat na branku. A při gólu se to ukázalo. Karel Rachůnek to nahodil, já tečoval a Tomáš Rolinek dával do prázdné," dodal Marek.

Reklama

Související témata: