Hlavní obsah

V Manchesteru City to vře: Adebayor s Tourém se poprali před šlágrem s Arsenalem

Před středeční bitvou o druhé místo anglické fotbalové Premier League mezi Manchesterm City a Arsenalem to v táboře City pořádně zajiskřilo. A to shodu okolností kvůli bývalým hráčům Arsenalu. Na tréninku se do sebe pořádně obuli spoluhráči Emmanuel Adebayor a Kolo Touré.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Emmanuel Adebayor se pustil do potyčky se spoluhráčem.

Článek

Veřejné rozbroje mezi hvězdami City nejsou ničím novým. Trenér Roberto Mancini má co dělat, aby v kabině svého týmu tlumil napětí. Tentokrát do sebe zajeli spoluhráči na otevřeném tréninku. Fotografové britských médií zachytili potyčku Adebayora s Tourém, které museli ostatní hráči od sebe odtrhávat.

Touré podle všeho reagoval na příliš agresivní souboj ze strany Adebayora. Vztahy obou fotbalistů jsou podle britských médií na bodu mrazu od té doby, co Touré před šesti týdny v jednom rozhovoru kritizoval své spoluhráče, že svůj hněv vynášejí na veřejnost.

Není to poprvé, ani naposledy

Adebayor, který za City v této sezóně prakticky vůbec nehraje, si vše vyložil tak, že kritika byla mířená na něj. Kouč Mancini si vzal po úterním incidentu oba rváče stranou a pořádně jim domluvil, než je opět pustil zpátky do hry. Touré pak před novináři nad incidentem mávl rukou s tím, že podobné střety jsou normální.

Rvačka Emmanuela Adebayora a Kolo Touréhofoto: YouTube

„Oba jsme ujeli, ale brzy se to uklidnilo. Ostatní hráči a trenér přiběhli a odtrhli nás. Už je to dávno zapomenutý. S Adebayorem to ale není poprvé a zřejmě ani naposledy. Už v Arsenalu jsme měli podobné potyčky. Známe se oba dobře, možná až příliš dobře. Každopádně to ukazuje, že v nás je dost energie. Což nemusí být negativní,“ řekl Touré listu The Sun.

Zanedbatelná událost?

Incident nehodlá nijak řešit ani klub, jde prý podle jeho vedení o zanedbatelnou událost. Mluvčí City prohlásil, že situace „není vážná“. City se nyní musejí soustředit na večerní duel na hřišti Arsenalu, kde nevyhráli od roku 1975.

Klub z Manchesteru má za sebou sérii tří výher. A pokud vyhraje i ve středu na Emirates Stadium, bodově se dotáhne na vedoucí Manchester United. Pokud prohraje, vystřídá ho na druhé příčce právě londýnský Arsenal.

Tým trenéra Arséna Wengera doma na konci minulého roku porazil Chelsea, pak smolně remizoval ve Wiganu, ale chuť si spravil kanonádou v Birminghamu. Ve středečním utkání, které začíná ve 20:45 středoevrospkého času, už bude mít Wenger k dispozici uzdraveného Velšana Aarona Ramseyho.

Reklama