Hlavní obsah

Arsenal remizoval s Manchesterem City, Chelsea znovu prohrála

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu remizovali na svém stadiónu ve 22. kole Premier League s Manchesterem City 0:0. Tomáš Rosický se v dresu Kanonýrů na hřišti neobjevil. Petr Čech v bráně Chelsea inkasoval již v 5. minutě po vlastním gólu, když ho překonal spoluhráč Bosingwa, a Chelsea prohrála s Wolverhamptonem 0:1.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaní fotbalisté Arsenalu

Článek

Přímým soubojem o druhé místo byl zápas mezi Arsenalem a Manchesterem City. Domácí Kanonýři si v první půli vypracovali více příležitostí. Ve 24. minutě pálil zevnitř pokutového území Walcott, Hart však zasahovat nemusel.

O čtyři minuty později se za gólmanem Citizens otřásla branková konstrukce. Dvakrát. Nejdříve střílel z hranice šestnáctky Fabregas, balón se od levé tyče odrazil k nabíhajícímu Walcottovi, který napálil i pravou tyč. Hosté se snažili odpovídat rychlými brejky. Dvakrát se do zakončení dostal Tevez, ani jednou se však jeho pokus nevešel mezi tyče.

Tlak Arsenalu sílil ve druhé půli. Obrana City však pracovala velmi pozorně. Přesto v 61. minutě neuhlídala Van Persieho, který pohotově pálil zpoza pokutového území. Skvělým zákrokem střelu zlikvidoval Hart, který ránu Nizozemce vyrazil na roh. Utkání mělo nervózní závěr, když rozhodčí vyloučil Zabaletu z týmu hostí a Sagnu z Arsenalu za vzájemnou potyčku. Arsenal nakonec remizoval s Manchesterem City 0:0 a na vedoucí United ztrácí čtyři body, o dva body menší manko mají Citizens.

Kováč střídal po první půli

Další nešťastný zápas mají za sebou fotbalisté Chelsea. Petra Čecha v bráně Blues překonal už v 5. minutě vlastním gólem Bosingwa a mistrovskému celku se už po zbytek utkání nepodařilo na hřišti Wolverhamptonu vyrovnat.

V základní sestavě West Hamu byl Radoslav Kováč, jenž se svými spoluhráči vyběhl na trávník Newcastlu. Český fotbalista střídal již po první půli, Kladiváři nakonec utrpěli debakl, když prohráli 0:5. Hattrickem se blýskl Ir Leon Best.

Tottenhamu nestačil ani 9. ligový gól Rafaela Van der Vaarta v sezóně, na hřišti Evertonu prohrál 1:2. Ani jeden bod nezískal také Liverpool, jenž podlehl 1:3 domácímu Blackburnu. Dvakrát se v dresu Rovers střelecky prosadil Benjani.

Premier League, 22. kolo:
Arsenal - Manchester City 0:0, Aston Villa - Sunderland 0:1 (80. Bardsley), Newcastle - West Ham 5:0 (18., 39. a 60. Best, 45. Nolan, 63. Lovenkrands), Wolverhampton - Chelsea 1:0 (5. vlastní Bosingwa), Blackburn - Liverpool 3:1 (38. a 57. Benjani, 32. Olsson - 81. Gerrard), Bolton - Wigan 1:1 (54. Moreno - 80. Stam), Everton - Tottenham 2:1 (3. Saha, 76. Coleman - 11. Van der Vaart).

Reklama

Související témata: