Hlavní obsah

Irgl rozhodl v nájezdech o výhře Atlantu v Magnitogorsku

Jirka G. NovákSport.cz

Zbyněk Irgl rozhodl o vítězství svého týmu Atlant Mytišči v pondělním utkání Kontinentální ligy (KHL) na ledě Magnitogorsku. Český útočník vstřelil branku v základní hrací době a jeho trefa nakonec rozhodla o výsledku v závěrečných samostatných nájezdech. V dalším zápase přispěl Josef Vašíček brankou k vítězství Jaroslavle v Čeljabinsku.

Foto: www.khl.ru

Zbyněk Irgl v dresu Atlantu Mytišči

Článek

Jaroslavl vyhrála vysoko 6:2 a tým vedený Vladimírem Vůjtkem starším tak v čele KHL díky lepšímu skóre přeskočil Avangard Omsk. Dvakrát se v Čeljabinsku trefil Alexandr Galimov, Josef Vašíček zvyšoval ve druhé třetině už na 3:0 pro hosty.

Zbyněk Irgl otevřel v Magnitogorsku skóre už ve třetí minutě a po první třetině vedli hosté o dvě branky. Domácí Metallurg ve druhé části vyrovnal a pak už se překonávali oba brankáři. Hostující Koval v prodloužení chytil velkou šanci po úniku finského dua Kontiola, Aaltonen a v nájezdech poté inkasoval jen jednou. To domácí Gelašvili nestačil na nájezd Mozjakina a poté jej znovu překonal právě Irgl.

Bývalý vítkovický útočník má nyní na kontě jedenáct branek a je druhým nejlepším střelcem Atlantu za suverénním Mozjakinem.

Ani branka Angela Krsteva nepomohla k vítězství Jekatěrinburku v zápase s Kazaní. Český obránce vyšel z posledních čtyř zápasů Avtomobilistu bodově naprázdno jen jednou, zato posbíral gól a tři asistence. Jenže co je to platné, když Jekatěrinburk patří i nadále k nejhorším týmům KHL.

Novokuzněck - Astana 3:5
Branky: 11. Nedorost, 32. Golovin, 41. Vyglazov - 9. Starčenko, 37. Savčenko, 46. Chuďjakov, 54. Krasnoslobodcev, 55. Calder.
Novosibirsk - Chanty-Mansijsk 1:3
Branky: 52. Tarasenko - 6. Petrov, 60. Jakubov, 60. Chlyncev.
Čeljabinsk - Jaroslavl 2:6
Branky: 34. Kuzněcov, 59. Quint - 27. a 37. Galimov, 22. Kirjuchin, 24. Kljukin, 25. Vašíček, 42. Tkačenko.
Ufa - Nižnij Novgorod 3:2
Branky: 6. Saprykin, 7. Pankov, 36. A. Radulov (Blaťák) - 10. Gorošanskij, 55. Šastin.
Jekatěrinburk - Kazaň 2:4
Branky: 30. Krstev, 52. Chlebnikov - 9. Zaripov, 21. Nikulin, 41. Kornějev, 51. Pesonen
Magnitogorsk - Atlant Mytišči 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 25. Aťjušov, 28. Kukkonen - 3. a rozh. nájezd Irgl, 17. Gluchov.

Reklama