Hlavní obsah

Hoffenheim - Liberec 5:0Německý tým nedal oslabenému Liberci šanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Dabbur 1 : 0
29. Dabbur 2 : 0
56. Grillitsch 3 : 0
71. Adamjan 4 : 0
76. Adamjan 5 : 0
Záznam online reportáže

Naději na zázrak sytili jen dvacet minut. Pak hluboký obranný blok Liberce poprvé povolil a Severočeši ve výrazně ochromené sestavě na hřišti Hoffenheimu nakonec padli 0:5. Přesto po druhé vysoké prohře zůstávají v tabulce L na třetím místě.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Fotbalisté Hoffenheimu slaví další branku do sítě Liberce

Článek
Fotogalerie

Slovanu na hřišti zatím suverénního soupeře chybělo kvůli onemocnění covidem-19 přes deset hráčů. Z obvyklé základní sestavy jich zbylo jen pět. Do těžké bitvy musel kouč Pavel Hoftych povolat náhradníky a třeba v brance zažil velký evropský křest gólman Hasalík, který dosud chytal jen ve třetí nejvyšší soutěži.

A hra tomu odpovídala. Hosté se převážně bránili bez míče. Na půlku soupeře se dostávali jen zřídka. Místy duel připomínal házenou. Statistiky první části? Střelecké pokusy 13:0, z toho 5 přímo na bránu. Na rohy to bylo 3:0 a držení míče 71 ku 29 v procentech. A na góly 2:0 pro domácí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Munas Dabbur z Hoffenheimu se raduje z gólu.

Oba dal izraelský Dabbur. První ve 22. minutě, kdy využil podklouznutí Kačaraby a po pěkné akci levačkou otevřel skóre. Po druhé slavil po půl hodině hry, když těsně před Hasalíkem Izraelec lehce tečoval volný přímý kop Skova. Několik nebezpečných situací ještě teprve devatenáctiletý brankář uhasil pohotovým výběhem.

Český tým přesto dokázal i zahrozit. Deset minut po přestávce po rychlém brejku kopal i premiérový roh. Domácí však poté opět přidali a po hodiny hry se zpoza vápna trefil Grillitsch, jehož střelu Hasalík zkrotit nedokázal. Dvacet minut před koncem přidal čtvrtý zásah střídající Adamyan a o chvíli později svou druhou trefou napodobil Dabbura.

Před týdnem v Bělehradě Liberec padl 1:5, což byla jeho nejvyšší prohra v historii evropských pohárů a nyní historii přepsal podruhé. Na body však tentokrát notně poslepovaný český tým neměl.

3. kolo základní části fotbalové Evropské ligy:
Skupina L:
TSG 1899 Hoffenheim - Slovan Liberec 5:0 (2:0)
Branky: 22. a 29. Dabbur, 71. a 76. Adamjan, 59. Grillitsch. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin (všichni Rus.). ŽK: Bogarde - Purzitidis, Koscelník. Bez diváků.
Hoffenheim: Baumann - Bebou, Bogarde, Vogt (46. Grillitsch), Akpoguma (61. Nordtveit), Skov - Gačinovič, Rudy (46. Samassékou), Baumgartner (73. Belfodil) - Klauss, Dabbur (61. Adamjan). Trenér: Hoeness.
Liberec: Hasalík - Koscelník, Mikula, Kačaraba, Purzitidis, Kosek (90.+2 Kazda) - Cancola (90.+2 Dvořák), Nešický (90.+2 Černický), Hromada (77. Michal), Mara - Rondič (67. Csáno). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: