Hlavní obsah

Jablonec - Brno 0:1Senzace! Nováček sebral body Jablonci a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Přichystal 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Restart se senzací! Brno v prvním zápase nejvyšší domácí fotbalové soutěže po vynucené koronavirové pauze zvítězilo v Jablonci v předehrávce 7. kola 1:0 i přesto, že má v kádru několik fotbalistů nakažených koronavirem.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Dosud poslední Zbrojovka po první výhře po návratu mezi elitu postoupila nejméně do víkendu na šestnácté místo, Jablonec je šestý.

Zápas rozhodl v 54. minutě Jakub Přichystal, směr jeho střely ještě pozměnil jablonecký Jakub Martinec. Brno v nejvyšší soutěži naplno bodovalo po osmi zápasech a poprvé od předloňského května.

Domácím chyběl kvůli koronaviru celý trenérský tým včetně hlavního kouče Petra Rady a mužstvo vedl Džimis Bekakis z rezervy. Hosté pro změnu kvůli covidu-19 postrádali několik hráčů. Kvůli opatřením proti šíření nákazy nemohli do hlediště diváci.

Přestože se liga hrála poprvé od 4. října, od úvodu bylo k vidění zajímavé utkání s šancemi na obou stranách. V 11. minutě propadl centr až k domácímu Štěpánkovi, jenž v dobré pozici vystřelil slabě jen do brankáře. Zbrojovka, za kterou poprvé v sezoně nastoupil uzdravený kapitán Dreksa, zahrozila o dvě minuty později, kdy si Reiter navedl míč na střed a jeho pokus se otřel o tyč.

V 18. minutě trefili brankovou konstrukci i domácí. Schranz posunul míč na nabíhajícího Holíka a ten z úhlu napálil břevno. Poté upadl ve vápně domácí Pilař, ale sudí Berka penaltu nenařídil.

Dvě minuty po přestávce měl blízko k vedoucímu gólu nabíhající Šumbera, jeho hlavičku ale vyrazil domácí brankář. Severočechům vstup do druhé půle nevyšel. V 51. minutě ještě zachránil situaci vracející se Krob, ale za tři minuty už Zbrojovka vedla. Míč se ve vápně odrazil k Přichystalovi a jeho pokus tečoval mimo dosah Hrubého bránící Martinec.

Hosty gól povzbudil a kousek vedle pak pálil střídající Hladík. Domácí se nemohli po změně stran dostat do tempa a nepomohlo jim ani výrazné posílení ofenzivy střídáním. Nováček už nečekané tři body poměrně v klidu udržel. Jablonec prohrál potřetí z posledních čtyř kol.

První liga dosud odehrála nekompletních šest kol a poté byla kvůli zhoršené koronavirové situaci v Česku jako jedna z mála na světě zastavena. V pondělí vláda oznámila, že povolí restart profesionálních sportovních soutěží.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 54. Přichystal. Rozhodčí: Berka - Hájek, Flimmel - Hocek (video). ŽK: Krob, R. Hrubý - Štepanovský. Bez diváků.
Jablonec: V. Hrubý - Holík, Martinec, Štěpánek (82. Pleštil), Krob - Hübschman - Ladra (63. Čvančara), Považanec (74. R. Hrubý), Pilař (63. Zelený) - Schranz - Doležal (74. Chramosta). Trenér: Bekakis.
Brno: Floder - Moravec, Gajič, Dreksa, Kotula - Štepanovský (71. Pachlopník), Sedlák, Šumbera, Fousek (71. Čermák) - Přichystal (90. Fila), Reiter (30. Hladík). Trenér: Machálek.

Reklama

Související témata: