Hlavní obsah

Hokejovému Zlínu trest za starty Švrčka podle Šulce nehrozí

PRAHA

Hokejistům extraligového Zlína nehrozí podle ředitele soutěže Stanislava Šulce žádný trest za starty obránce Jana Švrčka, jehož loňský letní přestup ze Znojma do Olomouce provází nesrovnalosti. Čtyřiadvacetiletý bek poté zamířil na hostování do Zlína.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Šéf hokejové extraligy Stanislav Šulc (vpravo).

Článek

"Případ se Asociace profesionálních klubů vůbec netýká, protože proběhl mezi dvěma prvoligovými týmy. Hráč byl v Olomouci zaregistrován, odtud šel do Zlína legitimně. Zlínský klub splnil všechny náležitosti, žádnou chybu neudělal, a postih mu tudíž nehrozí," uvedl Šulc pro oficiální internetové stránky extraligy.

Základem problému přestupu Švrčka ze Znojma do Olomouce je podle televize Nova, která na případ jako první upozornila, že kluby stejně jako v případě Martina Adamského zaměnily dokument, podle kterého hráč přestoupil. Hráč byl v novém působišti na Českém svazu ledního hokeje zaregistrován na základě takzvaného Prohlášení o postoupení hráčské smlouvy místo Ohlášení přestupu.

Zda je to tak ve skutečnosti, není možné v současnosti zjistit. Registrační oddělení ČSLH má v úterý úřední den a jeho vedoucí Vladimír Schiefner řekl, že Švrčkův případ zatím důkladně nestudoval a momentálně se věnuje registraci nových hráčů s ohledem na blížící se konec přestupního termínu.

Záměna v Orlech 

Druhá nesrovnalost ve Švrčkově přestupu souvisí se skutečností, že je pod ním podepsaný Jaroslav Vlasák jako zástupce klubu HC Znojemští Orli a.s. Tento subjekt ale práva na všechny hráče i na účast v první lize převedl před rokem na společnost Orli Znojmo s.r.o.

"Když zavoláte na registrační oddělení svazu a zeptáte se, kdo má podpisové právo, tak to budu já. Nikdo si to ještě nezměnil," vysvětlil Vlasák deníku Sport, proč tuto transakci za Znojmo provedl.

Současné vedení prvoligového klubu však s tímto názorem nesouhlasí, podle nich je Švrčkův přestup neplatný. "O nejasnostech kolem přestupu je vedení Orlů obeznámeno od loňského léta. Upozornili jsme na vzniklou situaci pana Vlasáka i Český svaz ledního hokeje a žádali jsme o nápravu stavu, protože podle našeho názoru je přestup neplatný," uvedli jednatelé klubu Josef Knob a Stanislav Hahn na oficiálním webu.

Olomouc naopak považuje celou kauzu za uměle vytvořenou, její vedení je přesvědčeno, že je vše v pořádku. "Média nás osočují, že jsme měli špatné formuláře. To ale odmítám, celou transakci ohledně přestupu Jana Švrčka máme v naprostém pořádku. Včetně registrace na Českém svazu ledního hokeje," uvedl generální manažer Erik Fürst.

Reklama

Související témata: