Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 7:1Sparta při restartu extraligy deklasovala Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kudrna 1 : 0
26. Paulovič 1 : 1
29. Buchtele 2 : 1
34. Vitouch 3 : 1
35. Kudrna 4 : 1
42. Říčka 5 : 1
47. Zikmund 6 : 1
54. Říčka 7 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty deklasovali v dohrávaném zápase 5. kola extraligy Pardubice 7:1 a připsali čtvrtou výhru v řadě. Nejvyšší soutěž se dnes rozběhla po téměř měsíční koronavirové přestávce. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsali Andrej Kudrna a Robert Říčka, tři asistence si připsal Lukáš Pech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Z gólu se radují hráči Sparty (zleva) Lukáš Pech, autor branky Andrej Kudrna a Jan Buchtele. Vpravo brankář Pardubic Milan Klouček.

Článek

Zatímco domácí tým se v neúplné tabulce posunul na druhé místo, Pardubice jsou předposlední. Východočeši, kteří před dnešním dnem hráli naposledy 27. září, odehráli páté utkání v sezoně a Sparta už osmé.

Pražané před pauzou třikrát vyhráli, úvod zápasu však patřil hostům, kteří dobře forčekovali a byli i střelecky aktivnější. Solidní šance Kusého a Blümela ale stihli zblokovat obránci Sparty.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Andrej Kudrna ze Sparty (vlevo) před brankářem Pardubic Milanem Kloučkem

Domácí se v útočném pásmu více prosazovali až ve druhé polovině první třetiny, Pech s Kudnou však svou akci nestihli ideálně zakončit, bek Dvořák v 15. minutě trefil jen brankovou konstrukci.

V závěru úvodní části se do slibné příležitosti dostal hostující Kousal, ale skóre se poprvé měnilo až ve 23. minutě při Zdráhalově vyloučení. Po Pechově přihrávce posunul Spartu do vedení Kudrna.

I Pardubice se poté prosadily v početní výhodě. Piskáčkův faul potrestal Paulovič. Brankář Pražanů Machovský tak ve třetím domácím zápase sezony poprvé inkasoval, proti Zlínu i Liberci udržel čisté konto.

Následně ale Sparta ovládla hru. Šanci Rouska ještě Klouček zlikvidoval, ale ve 29. minutě jej po další Pechově ideální přihrávce překonal Buchtele. Následně domácí přežili oslabení a krátce po srovnání počtu hráčů na ledě se bekhendovou střelou prosadil Vitouch.

Následně trefil Horák tyč, ale Spartu to dlouho mrzet nemuselo. Druhé vyloučení Zdráhala opět potrestal Kudrna. A ze strany domácích to nebylo vše.

Ve třetí části přidali další tři branky. Ve 42. minutě se prosadil Říčka, ve 47. minutě poprvé v dresu Sparty skóroval po Zacharčukově chybě Zikmund a podruhé v duelu se poté prosadil Říčka. Sparta tak poprvé po sedmi zápasech porazila Pardubice v základní hrací době.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 23. A. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Buchtele (Pech, M. Forman), 34. D. Vitouch, 35. A. Kudrna (Pech, Košťálek), 42. Říčka (T. Pavelka), 47. Zikmund, 54. Říčka (Tomášek, M. Jandus) - 26. Paulovič (Svačina, Poulíček). Rozhodčí: Úlehla, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. Bez diváků.
Sparta: Machovský - M. Jandus, Tomáš Dvořák, Košťálek, Němeček, T. Pavelka, Piskáček, R. Jeřábek - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Říčka - A. Kudrna, Pech, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Zacharčuk - Tybor, R. Kousal, Mandát - Svačina, Poulíček, Paulovič - Kusý, Claireaux, Blümel - M. Machač, Anděl, M. Kratochvil. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: