Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:3 PPTřinec ztratil s Brnem třígólové vedení, ale vyhrál v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Chmielewski 1 : 0
31. Vrána 2 : 0
33. Zadina 3 : 0
37. Střondala 3 : 1
38. Vincour 3 : 2
60. Vincour 3 : 3
62. Stránský 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté udolali v dohrávce 14. kola extraligy na svém ledě Brno 4:3 v prodloužení. Oceláři si v rozmezí 27. až 33. minuty vypracovali třígólový náskok, Kometa ale ještě v prostřední třetině snížila na rozdíl jedné branky a Tomáš Vincour svým druhým gólem v utkání vyrovnal v čase 59:51. Zápas rozhodl po 72 sekundách nastavení Matěj Stránský.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Filip Zadina z Třince a Daniel Rákos z Brna v utkání 14. kola extraligy.

Článek

Zatímco Brno postrádalo dva útočníky z elitní formace Muellera a Holíka, tak Třinec nastoupil v plné síle i s uzdravenými Zadinou a Marcinkem, který se málem postaral o první šanci v zápase. V přečíslení tří na jednoho ale jeho přihrávku na Jaška skvěle přečetl Gulaši. Na obou týmech byla jinak zpočátku znát dlouhá pauza. Oceláři hráli dokonce po 47 dnech, přesto byli aktivnější, jen nemohli najít dlouho recept na Vejmelku.

Na úvodní branku se tak čekalo do 27. minuty, kdy brněnského gólmana překonal Chmielewski tečí Kundrátkovy střely od modré čáry. Stejným způsobem padl i druhý gól. Musilovu střelu usměrnil mimo Vejmelkův dosah třinecký kapitán Vrána. Třetí branku přidal Zadina v přesilové hře, když v obranném pásmu domácích zachytil přihrávku Střondaly a sólový únik zakončil blafákem mezi betony.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brněnští hokejisté (zleva) Jakub Brabenec, Tomáš Vincour a Martin Zaťovič se radují z gólu proti Třinci.

Kometa se nepoložila a ještě před druhou přestávkou snížila na rozdíl jedné branky. Střondala odčinil chybu, když z dorážky překonal Štěpánka. Za 36 sekund snížil Vincour, který zůstal před třineckým gólmanem osamocen a chladnokrevně poslal puk mezi betony. Z dalšího tlaku přerušilo hosty nečekaná pauza. Kvůli prasklému plexisklu zamířily oba týmy předčasně do kabin a zbylých 111 sekund se dohrálo před začátkem třetí části.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Tomáš Vincour z Komety dává gól Třinci.

Třinec se o přestávce uklidnil, pozorně bránil a těsný náskok držel do poslední minuty, ve které se Brno odhodlalo ke hře bez gólmana. Risk se vyplatil. Od modré čáry nahodil puk na branku Zbořil a po teči se puk dostal k Vincourovi, který nezaváhal. Oceláři nakonec přeci jen vyhráli, v prodloužení vyjel Stránský do levého kruhu, odkud překonal Vejmelku.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:0, 3:2, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Chmielewski (Kundrátek, Jaroměřský), 31. P. Vrána (D. Musil, M. Stránský), 33. F. Zadina, 62. M. Stránský (F. Zadina, Gernát) - 37. Střondala, 38. Vincour (O. Němec), 60. Vincour (J. Zbořil). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Jašek, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, J. Zbořil, Pyrochta, Kowalczyk - Vincour, Brabenec, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Kunc - Kusko, Rákos, Valský - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín