Hlavní obsah

Na Slovensku připravili pro mistrovství světa 31 tisíc pamětních mincí

PRAHA

Dárek na památku je připraven. Organizátoři hokejového mistrovství světa, které se koná na přelomu dubna a května na Slovensku, mají pro fanoušky vzpomínku na zdejší šampionát. Ve spolupráci Národní banky a Organizačního výboru šampionátu vyrazila Mincovna Kremnica sadu jedenatřiceti tisíc kusů pamětních mincí.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Památeční mince, které byly zhotoveny k příležitosti hokejového mistrovství světa na Slovensku 2011.

Článek

Motivem se stal maskot šampionátu vlk Goooly. „Tato sada ke světovému šampionátu obsahuje osm nominálů oběhových mincí s ročníkem sazby 2011, je zajímavá především pro sběratele,“ řekl Jaroslav Setnický, marketingový manažer Mincovny Kremnica.

Sbírka, která je pro návštěvníky připravena se skládá z barevného papírového obalu s tiskem a texty vztahujícími se k mistrovství světa. Mince jsou uložené v ochranné a průhledné fólii. Osm nominálů slovenských euro mincí vyražených speciálními, leštěnými razidly doplňuje oboustranný žeton s hokejovým motivem a logem MS 2011.

Celá sada vychází v nákladu 31 tisíc kusů, z nich 6 tisíc ve vysoké lesklosti. Zbylá část 25 tisíc mincí je vyhotovena z leštěných razidel.

Reklama

Související témata: