Hlavní obsah

Znakařka Kubová na ISL opět zrychlila a dohmátla třetí

Budapešť

Simona Kubová v plavecké lize ISL v Budapešti vybojovala třetí místo na znakařské padesátce a při třetím startu na této trati se opět zlepšila. Časem 26,46 sekundy se na dvě desetiny přiblížila ke svému sedm let starému národnímu rekordu. Před českou závodnicí dohmátly jen japonská týmová kolegyně Nacumi Sakaiová (26,24) a Francouzka Mélanie Heniqueová (26,42).

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová na archivnín snímku.

Článek

"Oproti všem závodům jsme dnes poprvé startovali ráno a nějak jsem se do toho nemohla dostat, i na rozplavání se mi neplavalo dobře. O to více si cením skvělého zlepšení, už jsem jen kousek za svým českým rekordem," uvedla Kubová v tiskové zprávě. Svému týmu pomohla také k pátému místu v kraulařské štafetě a k šestému v polohové. Sestavě Tokio Frog Kings patří v polovině jejího závěrečného utkání v základní části druhá příčka.

Druhá česká reprezentantka Anika Apostalonová při premiéře v individuálním závodě dohmátla sedmá na kraulařské padesátce v čase 24,75 a nebodovala. S kraulařskou štafetou byla šestá, její Toronto Titans zatím uzavírají pořadí.

Reklama

Související témata: