Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:1Bulíř zajistil Liberci těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Nahodil 0 : 1
33. Rachůnek 1 : 1
57. Bulíř 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce vydřeli v 15. kole extraligy výhru nad Olomoucí 2:1 a porazili Hanáky na svém ledě podesáté za sebou. Vyrovnané utkání rozhodl v 57. minutě útočník Michal Bulíř. Severočeši doma vyhráli i třetí utkání sezony a jsou čtvrtí, Olomouc klesla na 9. místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Dujsík z Olomouce a Radan Lenc z Liberce.

Článek

Hráči Liberce vstoupil do utkání po koronavirové přestávce aktivněji a první střelu na Konráda vyslal Filipi, olomoucký brankář byl ale připraven. Na druhé straně ostře pálil Kucsera, také Kváča v brance Liberce byl na místě.

První přesilovku utkání si zahráli Hanáci, Kváču ale vůbec neohrozili. Po Dujsíkově faulu se navíc síly na ledě vyrovnaly, také Tygři ale naložili se svou zkrácenou početní výhodou špatně. První gólovou šanci měl poté z rychlého brejku hostující Káňa, nedokázal ale dotlačit kotouč do poloodkryté branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Bambula z Olomouce a Jaroslav Vlach z Liberce.

Po minutě druhé části putoval na trestnou lavici olomoucký Káňa a Liberec hrál znovu v početní výhodě. Rosandičovu dělovku z mezikruží ale Konrád lapil. Krátce po skončení přesilovky se do šance prodral Bulíř, jeho střelu ale zastavila levá tyč.

Na druhé straně už se Olomouc radovala z vedoucího gólu, když dostal puk až za Kváčova záda baseballovým způsobem Navrátil. Hlavní rozhodčí však po poradě s kolegou u videa branku pro hru vysokou hokejkou neuznal.

Následovala početní výhoda hostů, největší šanci ale měl domácí Zachar. Se svou bekhendovou kličkou ale tváří v tvář Konrádovi neuspěl. V polovině utkání tak šli do vedení v početní výhodě hosté, když Ostřížkovu střelu dorazil důrazný Nahodil. Severočeši ale přispěchali s rychlou odpovědí, po Filippiho přihrávce propálil Konráda ranou bez přípravy Rachůnek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád.

Ve 47. minutě už se z vedoucí branky radovala Olomouc, když v početní výhodě propálil Kváču Kucsera. Domácí kouč Augusta si ale vyžádal trenérskou výzvu a po přezkoumání záznamu branka nebyla pro Oleszovo postavení na hranici brankoviště uznána.

Situace se poté opakovala také na druhé straně. Hanousek nahazoval od modré čáry a jeho pokus skončil až v síti. Brankovištěm však projel Gríger a lehce přitom zavadil o Konráda. Také hostující střídačka požádala o prozkoumání situace a uspěla.

Rozhodující moment tak přišel až v 57. minutě, kdy Konrádovi nečekaně prošlo za záda lehké nahození Bulíře od levého mantinelu. Hostům se nepodařilo vyrovnat ani v závěrečné power play povýšeném vyloučením Grígera.

15. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. T. Rachůnek (Filippi, Šmíd), 57. Bulíř (Birner, Šmíd) - 31. Nahodil (Navrátil, J. Knotek). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Bez diváků
Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, Hanousek, Rosandič, Štibingr, Derner, Havlín - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, A. Najman, A. Musil. Trenér: Augusta.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Valenta, Dujsík, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Groch - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Kolouch, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Olesz - Bambula, Mácha, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: