Hlavní obsah

Slovenské prostitutky chtějí v době hokejového MS zvyšovat ceny

Služby slovenských prostitutek na několik jarních dní v době konání hokejového šampionátu patrně podraží. Ženy vydělávající si v ulicích Bratislavy očekávají, že si výrazně přilepší, a v současnosti už prý počítají dny do vhození první buly. Aby se přiblížily ke svým potenciálním klientům, chtějí se přesunout z míst na okraji města blíž k hokejové aréně a hotelům v centru Bratislavy.

Foto: Ilustrační foto

Ilustrační foto

Článek

"Dělám to už šest let. Ale ještě nikdy nebyla příležitost na takový výdělek. Určitě se přesunu do blízkosti stadiónu," řekla jedna z žen, které obvykle pracuje na výpadovce v Petržalce.

Další prozradila, že zatímco nyní bere za orální sex 15 eur (necelých 370 korun), klasický sex 20 eur (asi 500 korun) a jejich kombinaci 30 eur (více než 700 korun), v době mistrovství si zájemci budou muset připlatit. "Od hokejových fanoušků budu chtít minimálně o deset eur víc," uvedla.

Nebojí se policie, ale konkurence z Rakouska

Ženy se chtějí přesunout k hotelům a rekonstruované hokejové hale v širším centru města, kde očekávají nejvyšší koncentraci sportovních fanoušků. "Už tam mám vyhlídnuté i místečko, kde se budu pohybovat. Vždyť to, co tam můžu vydělat za pár týdnů, zde nevydělám ani za půl roku," uvedla další prostitutka. Obavy prý nemá ani tak z policie jako spíše ze zahraniční konkurence. "Slyšela jsem, že se se sem chystají také prostitutky z Rakouska," dodala.

Policie prý bude při šampionátu ženy nabízející sexuální služby přísně sledovat. "Připravujeme se na všechna rizika, které mohou nastat," řekla bez dalších podrobností mluvčí policejního prezidia Andrea Dobiášová.

Bratislavské prostitutky v minulosti pracovaly také v centru města, postupně však byly vytlačeny do vzdálenějších lokalit. V současnosti je případní klienti mohou najít na třech místech ve městě.

Mistrovství světa v hokeji začne 29. dubna a vyvrcholí 15. května. Vedle Bratislavy se bude hrát také ve východoslovenských Košicích.

Reklama

Související témata: