Hlavní obsah

VIDEO: Měli jsme rozhodnout dřív, říkal o vítězství nad Spartou Kuijt

Až čtyři minuty před koncem druhého zápasu se podařilo fotbalistům slavného Liverpoolu přelstít obranu Sparty a jejího gólmana Jaromíra Blažka. Slavný Anfield Road tak celý zápas trnul, zda do další fáze postoupí jejich miláčci, nebo mnohem méně známý klub z Prahy. O rozřešení této otázky se nakonec postaral nizozemský útočník Dirk Kuijt.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Útočník Liverpoolu Dirk Kuijt oslavuje branku, kterou vstřelil v závěru utkání do sítě Sparty.

Článek

Zbývaly čtyři minuty do konce druhé půle, když si míč u rohového praporku připravil Meireles a poslal ho přesně na hlavu Kuijta. Třicetiletý forvard se nemýlil a odstartoval radostné křepčení domácích fanoušků.

Podle jediného střelce dvojzápasu však měl Liverpool proměnit jednu ze svých předchozích příležitostí. „Byl to jeden z těch těžkých zápasů a cítil jsem, že jsme měli rozhodnout dříve. Ale nakonec se počítá vítězství a je jedno, jak k němu došlo. Udělali jsme další krok k finále,“ vyprávěl Kuijt po utkání.

Pracovitý útočník se tak stal hrdinou. „Po takovém gólu se každý cítí skvěle. Navíc si myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Vytvořili jsme si dostatek šancí. Zkoušeli jsme je proměňovat tak dlouho, dokud jsme neuspěli,“ dodal.

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish koučuje v utkání proti Spartě.foto: ČTK/AP/Tim Hales

Spokojenost neskrývala ani legenda Liverpoolu trenér Kenny Dalglish. „Hráči zaslouží velké uznání za svou odhodlanost a úsilí. Byli odměněni gólem a jsem potěšen, že se nám podařilo postoupit,“ vyprávěl muž, pro něhož byla odveta se Spartou zároveň premiérou v evropských pohárech před vlastními diváky.

Jedinou starost mu dělala zranění, která během utkání s českým mistrem jeho svěřenci utrpěli. Šrámy si odnesli Martin Kelly, Sotiris Kyrgiakos a Daniel Agger. „Ale to znamenalo, že na hřišti musel zůstat celých devadesát minut Joe Cole,“ poukázal na jednoho ze svých špílmachrů, který se vrací do sestavy Liverpoolu po častých zraněních.

Liverpool se v osmifinále střetne s portugalským Sporting Braga. Zápasy se uskuteční 10. a 17. března.

Reklama

Související témata: