Hlavní obsah

Sbohem! Mladý fotbalista po výhrůžkách a urážkách ukončil kariéru

Nestává se často, že by profesionální fotbalista ukončil kariéru v pouhých 22 letech, pokud mu stop nevystaví vleklé zdravotní problémy. Josh Hope, australský záložník celku Melbourne Victory, tak učinil. Důvod? Hrubé nadávky, a dokonce výhrůžky smrtí od fanoušků, jejichž terčem se mladík stal na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Melbourne Victory Josh Hope (uprostřed)

Článek

„Dlouho jsem hrubosti přecházel mlčky, ale pak jsem si všiml, jak se tyhle srač.y vplížily do mého nitra. Už nemůžu dál. Fotbal je ohromně důležitou součástí mého života, ovšem tyhle hrubosti a ponižování už zažívat nechci," napsal Hope na Instagramu, kde rovněž oznámil i svůj odchod z fotbalových trávníků.

Jako 18letý debutoval v Interkontinentálním poháru proti Juventusu, jako první Tasmánec získal stipendium od Australského sportovního institutu. Co tedy poznamenalo jeho slibně se rozvíjející kariéru, za co se ocitl na pranýři? Zlobě a zášti čelí kvůli jedné penaltě...

V lednu loňského roku v utkání proti Wellingtonu (3:3) zahodil pokutový kop. A na sítích se strhla mela. „Stovky nenávistných komentářů. Někdo tam dokonce napsal, že jestli udělám něco podobného ještě jednou, zabije mě," popisoval Hope reakce pro portál sportbible.com. „Mám skutečně šílený strach, tohle píší lidé, kteří nás mají podporovat? Vybíjejí si na nás svoji zlost, frustraci. To je týrání. Na hřišti jsem tak vystresovaný, že udělám chybu, radost z fotbalu se úplně vytrácí. Je to začarovaný kruh," postěžoval si.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Hooomeee, sweet home #vacuum

Příspěvek sdílený Hopey (@josh_hope76),Zář 22, 2020 v 12:29 PDT

Hopeův incident není ojedinělý. Kvůli neustálým urážkám a výpadům ukončil před časem veškeré aktivity na sociálních sítích německý mistr světa Shkodran Mustafi, špatné zkušenosti přiznala nedávno i hvězda Manchesteru City a anglické reprezentace Raheem Sterling.

Reklama