Hlavní obsah

Cyklokrosový ČP dostal výjimku, v Hlinsku se ale nepojede

Praha

Výjimku z vládních opatření dostaly od hlavní hygieničky také závody Českého poháru v cyklokrosu. Do konce roku se uskuteční čtyři, pojede se 17. listopadu v Rýmařově, 22. listopadu v Jičíně, 5. prosince v Čáslavi a 12. prosince finále v Kolíně. Oznámila to komise cyklokrosu na svazovém webu.

Foto: Sport.cz

Výjimku z vládních opatření dostaly od hlavní hygieničky také závody Českého poháru v cyklokrosu. (ilustrační foto)

Článek

O výjimku žádala komise i pro závod v Rýmařově, který se měl jet po předchozím odkladu tuto neděli v Hlinsku jako třetí díl seriálu. Tamní pořadatelé se ale rozhodli akci odvolat.

"Přestože byl náš termín několikrát změněn, byli jsme připraveni závod zorganizovat. Současná epidemiologická situace v České republice a hlavně v našem městě nám neumožňuje závod uspořádat tak, abychom ochránili účastníky závodu i občany města Hlinska," uvedl počátkem týdne v prohlášení ředitel závodu Leoš Chvojka a konstatoval, že Hlinsko nebude v tomto roce pořadatelem mezinárodních cyklokrosových závodů po dlouhých letech.

Čtyři potvrzené závody Toi Toi Cupu se uskuteční bez mládežnických kategorií, za přísných hygienických opatření, bez diváků a s maximálním počtem 160 osob na závodišti. "Každý ze startujících bude muset mít negativní test na covid-19. Pro české jezdce starý nejdéle 48 hodin, pro zahraniční účastníky 72 hodin," uvedl web cyklokros.cz.

Cyklokrosaři by neměli přijít ani o domácí vrchol sezony při Světovém poháru v Táboře, který je na programu 29. listopadu. O české tituly se pak má jet 9. ledna v Jabkenicích.

Reklama

Související témata: