Hlavní obsah

Hokejisté Ústí zdolali v prvním semifinále Havlíčkův Brod

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem splnili v úvodním semifinále první ligy proti Havlíčkovu Brodu roli favoritů a na svém ledě zvítězili 4:2. Severočeši vstřelili všechny branky v přesilovkách, zatímco hostům se hra v početní převaze vůbec nedařila. Druhý zápas se v Ústí hraje v úterý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólová radost hokejistů Ústí nad Labem. Archivní foto

Článek

Na začátku třetí minuty potrestal Martin Šagát faul brankáře Jaroslava Suchana, kterého za další dvě minuty překonal pohotovou střelou mezi kruhy Lukáš Handlovský. Hosté pak nevyužili téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři, naopak v závěru první třetiny skóroval Kamil Černý v přesilovce při vyloučení havlíčkobrodského Kempného.

Hosté však ani při tříbrankové ztrátě nesložili zbraně a v úvodu druhé třetiny snížili na 2:3, když ústeckého brankáře Zdenka Orcta překonali Martin Zábranský a Václav Meidl. Severočeši kontrovali přesnou střelou Roka Pajiče, když hrál soupeř v oslabení po trestu pro hráčskou lavici.

V třetí třetině udrželi oba brankáři čisté konto. Hostující Slipčenko zneškodnil trestné střílení Milana Mikulíka, Havlíčkovu Brodu pak ale závěrečná devadesátisekundová hra bez brankáře už k dalšímu gólu nepomohla.

Semifinále play off první hokejové ligy - 1. zápas:
Ústí nad Labem - Havlíčkův Brod 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)
Branky: 3. Šagát, 5. Handlovský, 18. Černý, 35. Pajič - 24. Zábranský, 29. V. Meidl. Rozhodčí: Kalivoda, Jílek - Padevět, Špringl. Vyloučení: 9:7, navíc Holec (H. Brod) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 4014. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: