Hlavní obsah

Cyklista Pellizotti ukončil kvůli trestu za doping kariéru

Italský cyklista Franco Pellizotti v reakci na dvouletý trest za doping ukončil kariéru. Mezinárodní arbitrážní soud CAS v úterý zrušil v případu třiatřicetiletého jezdce předchozí osvobozující verdikt domácí autority a vyhověl odvolání Mezinárodní cyklistické unie.

Článek

"Už nechci o cyklistice nic slyšet. Jsem zklamaný ze sportu a jeho soudních pravomocí," konstatoval Pellizotti, který byl potrestán, aniž by kdy byl pozitivně testován. Shledán vinným byl na základě podezřelých hodnot krevních testů v biologickém pasu týkajících se Gira d'Italia a období před Tour de France v roce 2009.

Přišel i o medaili z Gira

Vloni v květnu mu za to UCI zastavila činnost. V říjnu byl pak v Itálii osvobozen, proti čemuž se mezinárodní federace odvolala k CAS. Arbitráž teď Pellizottimu vedle zastavení činnosti vyměřila pokutu 115.000 eur a cyklista bude vyškrtnut ze všech výsledkových listin od května 2009. Přišel tím o medailové umístění na Giru d'Italia či o pozici nejlepšího vrchaře Tour de France.

Pellizotti ve své reakci také obvinil UCI z libovůle. Federace si podle něj dělá, co chce, nastavuje pravidla tak, jak jí to vyhovuje. "UCI je tak mocná, že proti ní nikdo nemůže nic říct," uvedl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články