Hlavní obsah

Nikdo z NHL reprezentaci na MS neodmítl, potěšilo Hadamczika

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik si v zámoří promluvil s potenciálními adepty na reprezentační dres pro mistrovství světa na Slovensku. Oslovil jich sedmnáct a ani jeden z nich se podle jeho slov k případnému startu na MS nestavěl odmítavě. "Všech sedmnáct hráčů, s nimiž jsem tam mluvil, projevilo zájem o reprezentaci. Od nikoho jsem neslyšel ne," řekl Hadamczik.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Alois Hadamczik si promluvil s adepty na reprezentaci z NHL.

Článek

Získal jste při inspekční cestě do NHL představu, s kým lze počítat pro hokejové mistrovství světa?

Nenosím v hlavě žádný poměr, kolik hokejistů ze zámoří bych chtěl, ale všech sedmnáct, s nimiž jsem tam mluvil, projevilo zájem o reprezentaci. Od nikoho jsem neslyšel ne.

Měl jste velké obavy, že Florida, které uniká play off, vymění brankáře Vokouna?

Vím, že i Tomáš napjatě čekal, jestli ho pošlou do klubu se šancí hrát o Stanley Cup. Naštěstí pro nás se to nestalo, takže pro šampionát reálně vypadá varianta stejných gólmanů jako loni.

Vokouna by tedy doplnili Pavelec a Štěpánek, jak to vidíte mezi obránci a útočníky?

Těžko můžu uvést nějaká jména pro šampionát. Když o někom řeknu, že pojede, v zámoří se to hned z internetu dozvědí a klub mu začne vyčítat, že už přestal bojovat o play off.

Můžete alespoň potvrdit chystaný reprezentační návrat Radka Dvořáka po šesti letech a Radka Martínka dokonce po deseti letech?

Návratu se nebrání a oba mi na otázku, jestli by na šampionát přijeli, řekli zcela jasně, že ano. Musí být ale zdraví a jejich týmy mimo play off.

Počítáte stále i s Patrikem Eliášem, jehož New Jersey rozjelo stíhačku za play off?

Devils už považovali sezónu za ztracenou, pod trenérem Lemairem se ale ohromně zvedli a vyhráli 20 z posledních 24 utkání. Byl jsem na nich v Tampě, hráli s úžasným nasazením. Lepší hokej v podání hráčů NHL jsem ještě nikdy neviděl. Eliáš má v týmu vůdčí roli, hraje přesilovky i oslabení a vůbec bych se nedivil, kdyby se Devils do play off ještě protáhli.

To by pro vás ale nebyla dobrá zpráva, že?

Musíte brát věci, jak je život přinese. Špatnou zprávou byla i zranění Olesze a Michálka, který sice věří, že bude do mistrovství v pořádku, ale těžko předvídat, jak se zachová Ottawa při výstupní lékařské prohlídce.

Objeví se hráči z NHL už před Velikonocemi na Českých hokejových hrách v Brně?

Někteří ano, budou bojovat o místo v týmu. Neplatí, že kdo je z NHL, má automaticky nominaci. O konkrétních jménech můžeme mluvit za měsíc, až tam skončí základní část.

Někomu ale klubová sezóna už skončila, kdy začne tréninkový kemp reprezentace?

V KHL jsou ze hry Čáslava, Němec, Kašpar, Novotný a během týdne se rozřeší i extraligové čtvrtfinále. Takže počítám, že bychom se tak s dvanácti, patnácti hráči poprvé sešli na ledě už 18. března, zřejmě v Brně.

Reklama