Hlavní obsah

Chceme Baroše s Necidem a žádného zanďoura, vzkázali fanoušci Bílkovi

PRAHA

Hlas lidu, hlas boží... Ve fotbale to tak neplatí, Michal Bílek se moří se sestavou pro očekávaný večerní duel v Granadě s realizačním týmem národního týmu sám. Klidně však může využít postřehů fanoušků, kteří na stránkách Poradtrenerovi.cz hlasovali, jak by měla česká reprezentace v utkání kvalifikace EURO 2012 proti mistrům světa vyrukovat. Zvítězilo rozestavení 4-4-2 s útokem Baroš, Necid.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid (vpravo) oslavuje svůj gól v utkání proti Polsku. Právě útočník CSKA Moskva by podle fanoušků měl být Bílkovým žolíkem.

Článek

Otrávit mistrům světa hru, být trpěliví a mít štěstí. To je v hrubých rysech cesta, jak by čeští fotbalisté chtěli ve Španělsku senzačně zabodovat. Dá se v jejich podání čekat „švýcarský model“, tedy tuhá defenziva s rychlými brejky. Tahle sázka vyšla na loňském mistrovství světa Švýcarům, kteří v prvním utkání ve skupině porazili Španěly 1:0. Přesto pak Xavi, Iniesta, Villa a spol. dokráčeli k titulu světových šampiónů.

Pokud je trenér Michal Bílek ještě pár hodin před utkáním v Granadě (hraje se od 22:00, přímý přenos vysílá ČT4) na pochybách, kterých jedenáct borců do bitvy vyslat, může sáhnout k postřehům fanoušků. Celkem 18 819 čtenářů stránek Poradtrenerovi.cz hlasovalo o tom, jak by měl nároďák nastoupit.

Jaroslav Plašil (vpředu) a Milan Baroš se rozcvičují na tréninku.foto: Právo/Jan Handrejch

„Žádného zanďoura nechceme,“ to je jasný vzkaz fanoušků Bílkovi. Hned 11 963 hlasujících se totiž postavilo za odvážné rozestavení 4-4-2. V menšině pak byla ještě ofenzivnější varianta 4-3-3 (1864 hlasů) a také defenziva s jediným hrotem 4-5-1 (1736 hlasů).

Naplnění modelu 4-4-2 dostalo i konkrétní jmenovitý obsah. Nejvíc hlasů získala tato sestava - brankář: Čech, obrana: Pospěch, Sivok, Hubník, Kadlec, záloha: Plašil, Hübschmann, Polák, Rosický, útok: Baroš, Necid.

Nejoblíbenějšími hráči podle počtu hlasů jsou Rosický (17 633), Čech (17 401) a Pospěch (16 913).

Sestava podle čtenářů:
Čech - Pospěch, Sivok, Hubník, Kadlec - Plašil, Hübschmann, Polák, Rosický - Baroš, Necid.
Hráči s největším počtem hlasů:
1. Rosický17 663
2. Čech17 401
3. Pospěch16 913
Varianty rozestavení podle počtu hlasů:
4-4-211 963
4-3-31 864
4-5-11 736

Sestava je tedy určena, teď už jen zbývá mistry světa porazit... Dlužno dodat, že tomu příznivci české reprezentace moc nevěří. V anketě Sport.cz očekává 66 % čtenářů výhru Španělska, 12 % remízu a jen 22 % výhru Čechů. Tento stav platil hodinu po pátečním poledni, kdy hlasovalo osmnáct a půl tisíce čtenářů.

Reklama