Hlavní obsah

Krásné gesto! Čeští hokejisté se vzdali velké části honoráře, sestřičkám věnovali 200 tisíc

Na úvodním turnaji nové sezony potěšili fanoušky dobrými výkony a konečným druhým místem, a ještě pomohli dobré věci. Čeští hokejoví reprezentanti se vzdali významné části honoráře za Karjalu a věnovali 200 tisíc korun na transparentní účet České asociace sester projektu "Pomáháme sestřičkám" pro zdravotníky, kteří bojují s koronavirem v první linii. Symbolický šek předal v pondělí kapitán národního týmu Filip Hronek prezidentce České asociace sester Martině Šochmannové.

Foto: Český hokej

Kapitán hokejové reprezentace Filip Hronek předal prezidentce České asociace sester Martině Šochmannové symbolický šek na 200 tisíc korun.

Článek

„Ve složité situaci, kterou prožíváme, odvádějí zdravotní sestry skvělou a obdivuhodnou práci," uvedl obránce Detroitu zapůjčený do Hradce Králové při předání šeku.

„V národním týmu jsme se proto domluvili, že jim alespoň tímto způsobem vyjádříme naši podporu. Za to, jak pomáhají nemocným a jak se se vším vyrovnávají, si zaslouží úctu a poděkování nás všech," prohlásil Hronek.

Foto: Český hokej

Kapitán hokejové reprezentace Filip Hronek předal prezidentce České asociace sester Martině Šochmannové symbolický šek na 200 tisíc korun.

Lékaře a sestřičky podpořila hokejová reprezentace také v rámci projektu společnosti Škoda Auto, díky kterému byla personálu infekčních a covidových oddělení rozvezena v minulém týdnu obědová menu připravená předními šéfkuchaři.

Téměř 30 tisíc hlasujících rozhodlo, že tříchodová obědová menu obdrželi lékaři, sestřičky a další zdravotnický personál v ÚVN Praha, FN Motol, FN sv. Anny Brno, FN Olomouc, FN Plzeň Bory, KN Liberec a ON v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: