Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 2:3 PPSparťanská jízda pokračuje, Pražané bodovali poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Říčka 0 : 1
22. Šťastný 1 : 1
47. Pech 1 : 2
52. Flynn 2 : 2
62. Dvořák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v úterním utkání 13. kola Tipsport extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 v prodloužení. Pražané dvakrát vedli, nakonec ale duel rozhodl v jejich prospěch až v 62. minutě Dvořák. Pražané poosmé za sebou bodovali a z toho posedmé vyhráli.

Foto: Vít Černý, ČTK

Robert Říčka ze Sparty a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek
Fotogalerie

Pražané do utkání ještě nepostavili čerstvou posilu útočníka Sobotku, jejich branku hájil Neužil, zatímco domácí trenéři v rámci pravidelného střídání nahradili Růžičku Krošeljem. První šanci měl při vlastním oslabení hostující Tomášek, ale sám před Krošeljem dokázal trefit jen lapačku slovinského brankáře ve službách Bruslařského klubu. Za domácí pálil v přesilovce nebezpečně Fin Jääskeläinen, ale Neužil byl pozorný.

Skóre se poprvé měnilo až ve druhé třetině. V hostující početní výhodě, kterou si sparťané přenesli z úvodní dvacetiminutovky, se bekhendem prosadil Říčka. Vedení hosté ale drželi pouhých 19 sekund, než srovnal na 1:1 Šťastný.

Spartě mohl vrátit vedení na začátku třetí části Tomášek, ale Krošelj ještě dokázal proti jeho dorážce v krkolomné pozici vytasit levý beton. Sparta pak udeřila znovu v přesilovce, když využila i svou druhou početní výhodu: Říčkovu slabou střelu srazil Krošelj jen před sebe, kde si na svou šanci počíhal Pech a vrátil hostům vedení. Po pěti minutách už ale bylo zase vyrovnáno, když Kousal našel na hranici brankoviště Flynna, který se dokázal v předbrankovém prostoru dobře zorientovat.

Další gól v základní hrací době už nepadl a stejně jako v neděli proti Liberci se šlo v Mladé Boleslavi i do prodloužení. Po 75 vteřinách jej rozhodl střelou mezi brankářovy betony hostující Dvořák.

13. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. D. Šťastný (Fillman), 52. Flynn (O. Najman, P. Kousal) - 22. Říčka (Pech, Buchtele), 47. Pech (Říčka, Košťálek), 62. Tomáš Dvořák (Řepík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebaurer, Rožánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Cienciala, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a P. Patera.
Sparta: Neužil - Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Říčka - A. Kudrna, Pech, Buchtele - Zikmund, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: