Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:2 PPOlomouc po pěti kolech bodovala, slaví ale extraligový lídr

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Gulaš 0 : 1
29. Ondrušek 1 : 1
64. Mertl 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Plzně vyhráli v úterním utkání 13. kola Tipsport extraligy na olomouckém ledě 2:1 v prodloužení. Plzeň vede o čtyři body před Spartou, Olomouc poprvé po pěti zápasech bodovala.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Plzeň se raduje z gólu. (ilustrační foto)

Článek

Hanáci při velké marodce přivítali v ofenzívě dočasné posily z Komety Brno Jakuba Valského a Silvestra Kuska. První šanci měl extraligový lídr, který si vytvořil závar před brankou Konráda, puk za jeho záda však plzeňští hráči nedostali.

Stejným výsledkem skončilo také Pourovo zakončení v přečíslení tří hráčů proti jedinému obránci. Olomouc mohla jít do vedení v šesté minutě, ale Káňovi sklouzl při dorážce puk z hokejky. Domácí brankář Konrád několika dobrými zákroky držel nerozhodný stav až do závěru první třetiny, kdy ho v přesilovce střelou bez přípravy překonal plzeňský kapitán Gulaš.

Olomoučtí začali druhou třetinu aktivně, Káňa vystřelil z dobré pozice těsně vedle a Knotek do připraveného Frodla. Po chybě hostů v rozehrávce se navíc sám před plzeňským gólmanem objevil Valský, ale Frodl jej o radost z první branky v olomouckém dresu připravil. Olomouci se zvýšená aktivita vyplatila ještě před polovinou zápasu, kdy se ujala nenápadná Ondruškova střela od modré čáry.

Otočit vývoj zápasu mohl Čachotský, ale Frodl si proti jeho střele připsal efektivní zákrok lapačkou. Plzeň mohla naopak hned třikrát skórovat ve vlastním oslabení. Proti prvnímu zakončení Kodýtka se stačil přesunout včas Konrád, Musil nedokončil nadějné obtočení kolem branky a Poura v samostatném úniku vychytal opět domácí brankář.

Konrád musel být pozorný také na začátku třetí třetiny při zakončení Gulaše a Mertla. Poté se na další větší šanci čekalo až do 58. minuty, kdy za Konrádova záda málem propadlo Langovo tečované nahození od modré čáry.

V prodloužení pak byl blízko rozhodující brance Čerešňák, ale také s jeho pokusem si Konrád nadvakrát poradil. Plzeň byla v prodloužení aktivnější a Konrád musel zasahovat postupně proti pokusům Straky, Kodýtka, Poura a Kracíka. Překonat olomouckého brankáře se povedlo až Mertlovi, který z bezprostřední blízkosti dorazil vyražený puk po Gulašově střele. Nic na platnosti branky nezměnila ani trenérská výzva domácích.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Ondrušek (T. Černý, Olesz) - 19. Gulaš (Čerešňák, Rob), 64. Mertl (Gulaš). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - Bambula, Mácha, Čachotský. Trenéři: Moták a Tomajko.
Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Kvasnička, Jiříček, Budík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - F. Přikryl, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: