Hlavní obsah

Nákaza položila Baník, dva jeho zápasy jsou odloženy na neurčito

Praha
Aktualizováno

Problémy bez konce. Vedení fotbalové Fortuna ligy muselo reagovat na epidemickou situaci v klubu FC Baník Ostrava. Na základě rozhodnutí Krajské hygienická stanice Moravskoslezského kraje odložilo utkání 8. ligového kola Baníku proti Slovácku na neurčito, stejně jako další domácí duel ostravského týmu v 9. kole proti Slovanu Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dyjan Carlos De Azevedo z Baníku Ostrava během utkání 7. kola Fortuna ligy v Příbrami.

Článek

Obavy se potvrdily. Fotbalisté Baníku Ostrava kvůli epidemii koronaviru nenastoupí k nejbližším ligovým utkáním.

"Při testování byl ve slezském klubu nalezen významně vysoký počet pozitivních případů a moravskoslezská hygienická stanice proto nařídila karanténní opatření, která znemožňují sehrát nejbližší dvě ligová utkání," oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA).

V celku Baníku je několik nakažených hráčů i členů realizačního týmu. Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje proto nařídila infikovaným osobám, ale i osobám, které byly s pozitivně testovanými v bližším kontaktu, desetidenní karanténu.

„Rozhodnutí hygieniků respektujeme. O náhradních termínech se bude jednat," avizuje Michal Bělák, výkonný ředitel Baníku.

Problémy s koronavirem postihly Slezany už před reprezentační přestávkou, kdy kvůli pozitivnímu testu vypadli pro zápas v Příbrami brankáři Jan Laštůvka s Viktorem Budinským a trenér Luboš Kozel. Další preventivní testy v tomto týdnu odhalily v mužstvu větší výskyt nakažených.

Reklama