Hlavní obsah

Motor zesměšnil Vítkovice a poprvé slaví, Třinec se vytáhl na lídra, Sparta prohrála

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v pátečním šlágru 19. kola Tipsport extraligy nad lídrem z Plzně 3:1. Oceláři tak nyní ztrácejí na první příčku dva body, odehráli ale o tři duely méně. Karlovy Vary vyhrály nad Brnem 4:2 i díky dvěma přesilovkovým trefám Ondřeje Beránka. Zlín doma dostal nařezáno od Mladé Boleslavi (3:7), za středočeský tým se trefilo sedm různých střelců. První vítězství slaví nováček z Českých Budějovic, vyhrál 7:0 na ledě Vítkovic. Olomouc slaví výhru nad Spartou 4:1, dva góly vstřelil Kucsera. Liberec prohrál po samostatných nájezdech s Litvínovem 1:2. V desáté sérii nájezdů rozhodl obránce Ščotka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost třineckých hokejistů.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští hokejisté šli do boje s Třincem v pozici týmu, který bodoval ve všech jedenácti duelech sezony. Navíc šli už po 24 sekundách Suchým do vedení a zdálo se, že mají našlápnuto k dalšímu dobrému výsledku. Opak byl ale pravdou. Třinec zasypal v první třetině Pavláta, jenž chytal za Plzeň v extralize poprvé, devatenácti střelami a otočil ještě před přestávkou skóre na 2:1.

Těsné skóre vydrželo skoro až do konce. Při power play ještě udržel Plzeň ve hře Pavlát, který už byl v půli cesty na střídačku, ale vrátil se včas, aby zastavil střelu Hrehorčáka z vlastního pásma. Vzápětí už ale Pavlát ze střídačky sledoval, jak Doudera zpečetil výhru Třince. Hosté přišli o sérii devíti výher, ale zůstávají v čele soutěže.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Pavlát.

Karlovy Vary navázaly proti Brnu na poslední tři zápasy a opět naplno bodovaly. Energie vyhrála počtvrté v řadě. Dva góly a asistenci zaznamenal Ondřej Beránek, dvakrát se prosadil při přesilových hrách. Vítězství Energie naopak pečetil v oslabení v úplném závěru Vondráček.

Zlín už třikrát za sebou nebodoval, když tentokrát nestačil doma na Mladou Boleslav. Středočeši, kteří čekali na výhru tři utkání, vedli už po první dvacetiminutovce o dvě branky a šanci na úspěch už nepustili, když navyšovali skóre až na konečných 7:3. V první i druhé třetině vstřelila Boleslav dva slepené góly, skórovala vždy během pár desítek sekund.

Vítkovice sice bodovaly třikrát za sebou, ale tentokrát pro ně duel s Motorem České Budějovice skončil ostudou a debaklem. Jihočeši při svém návratu mezi elitu po sedmi letech prohráli deset zápasů, a kdyby nezvládli ani páteční duel, mohli vyrovnat rekord samostatné české extraligy, který patří s 11 prohrami na startu sezony 2009/10 Kometě. Tentokrát ale Motor šlapal od samého začátku a soupeře deklasoval poměrem 7:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují ze čtvrtého gólu.

Olomouc potvrdila, že to na Spartu umí. Bodovala s ní už čtyřikrát v řadě. Pražané doplatili na nevyužité přesilovky, Hanáci je za to potrestali. Kohouti vyhráli 4:1 a ukončili sérii šesti porážek v řadě. Dvěma góly se blýskl útočník Lukáš Kucsera.

Litvínov potvrdil, že na ledě soupeře v této sezoně umí bodovat. Vyhrál v Brně 4:2 a podlehl v Plzni 1:2 po nájezdech, na ledě Liberce pak opět došlo na samostatné nájezdy. Duel rozhodl v desáté sérii obránce Jan Ščotka.

Hokejová Tipsport extraliga:
19. kolo:
Třinec - Plzeň 3:1
Branky: 7. Chmielewski, 20. Jašek, 60. Doudera - 1. Suchý.
Karlovy Vary - Kometa Brno 4:2
Branky: 22. a 51. Beránek, 39. Lauko, 60. Vondráček - 35. Král, 53. Plášek.
Zlín - Mladá Boleslav 3:7
Branky: 4. Dobiáš, 23. Gazda, 41. Karafiát - 8. Šťastný, 15. Kousal, 15. Stránský, 24. R. Zohorna, 25. Zbořil, 40. Cienciala, 51. Flynn.
Vítkovice - České Budějovice 0:7
Branky: 5. a 32. Pýcha, 24. Doležal, 27. Jonák, 32. Beránek, 34. Allen, 55. Novák.
Dohrávka 3. kola:
Liberec - Litvínov 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 31. Filippi - 40. Pospíšil, rozhodující nájezd Ščotka
Dohrávka 7. kola:
Olomouc - Sparta Praha 4:1
Branky: 40.a 60. Kucsera, 3. Valský, 42. Nahodil - 3. Vitouch.

Reklama