Hlavní obsah

Čeští hokejisté v Brně nezaváhali, porazili Finsko. Rozhodla ruská trojkombinace

BRNO

Výhra zůstala doma. Zahajovací utkání na Českých hokejových hrách dopadlo pro tým vedený Aloisem Hadamczikem úspěšně. Česko v Brně porazilo Finsko na čtvrtém turnaji Euro Hockey Tour 2:1, když otočilo skóre z 0:1. O těsné výhře rozhodla kombinace hráčů z Kontinenální ligy. Jágr s Průchou nahrávali a Červenka v polovině třetí třetiny rozjásal vyprodnou halu Rondo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští hokejisté se radují z branky, kterou vstřelili do finské sítě

Článek
Fotogalerie

První třetina skončila pro české hráče porážkou. A to smolným gólem z 11. minuty. Juhamatti Aaltonen se dostal do úniku, byl sice hákován, ale se štěstím se prosadil. Brankář Ondřej Pavelec jeho střelu vyrazil, ale na dorážku nestačil zareagovat.

Čeští hráči se dostávali do šancí, snažili se, ale souhra vázla. Přesto mohli gól vstřelit Roman Červenka, Jakub Voráček i Martin Havlát. Ale ani v úterý třicetiletý forvard neuspěl. Stejně si vedl i Martin Růžička, suverén kanadského bodování extraligy. I mistr z Třince navázal na své spoluhráče. Branka byla prázdná, ale puk letěl nad. Hráči pod vedením trenéra Aloise Hadamczika měli v prvních dvaceti minutách také dvě přesilové hry, ale ty také zůstaly nevyužity.

První český gól vstřelil kapitán Rolinek 

Šance si čeští hráči vytvořili i v prostřední třetině, ale dlouho se nemohli prosadit. Navíc Finové začali více hrát, což se projevilo na tempu Hadamczikova výběru. Ten měl štěstí v 36. minutě, když tečovaná střela od modré čáry skončila za Pavelcem, ale ten se stačil otočit a puk schoval do lapačky.

První český gól přece jen padl ve druhé třetině. Připsal si ho kapitán Tomáš Rolinek, který srovnal 82 sekund před koncem této částí. Výměna puku s Voráčkem a vyprodané Rondo se radovalo, brankář Petri Vehanen na střelu zápěstím nestačil zareagovat. Puk skončil v levém růžku.

Ruská vítězná trojkombinace Jágr - Průcha - Červenka 

Trenéři před třetí dvacetiminutovkou zamíchali se sestavou. Do hry zasáhl třináctý útočník Petr Koukal, sedět zůstal Petr Vrána.

Český výběr dostal šanci v třetí početní výhodě. Ta byla oproti předchozím dvou povedenější, ale gól z ní opět nepadl. S touto mizivou produktivitou se tým potýká celou sezónu. Skóre ale přece jen bylo otočeno, v čase 48:49. A na starosti ho měli hráči z ruské KHL. Jágr - Průcha asistence a gól si připsal Červenka. Tato trojice nakonec rozhodla o prvních bodech v Brně.

České hokejové hry, čtvrtý turnaj seriálu Euro Hockey Tour v Brně
Česko - Finsko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Rolinek (Voráček, Vrána), 49. Červenka (Průcha, Jágr) - 11. Aaltonen (Lehterä, Vahanen). Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Bláha, Pouzar. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 7200.
Pavelec - Martínek, Krajíček, Rachůnek, Škoula, Němec, Čáslava, Nakládal, Mojžíš - Havlát, Marek, M. Michálek - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Vrána, Rolinek - M. Růžička, Novotný, Hubáček. Trenér: Alois Hadamczik.
Vehanen - Niskala, Välivaara, Väänänen, Puistola, Heitanen, Mäenpää, Kukkonen, Jaakola - Puustinen, Kapanen, Lahti - Pihlström, Immonen, Pesonen - Aaltonen, Lehterä, Pyörälä - Joensuu, Nokelainen, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata: