Hlavní obsah

Jak porazit Finy? Jarda to tam prostrká a Průchič to dá vedle, řekl střelec Červenka

Spolupráce z Avangardu Omsk zafungovala. Mezi ně se vklínil útočník Petrohradu. Muži z ruské KHL slavili a rozhodli o české výhře. Jaromír Jágr, Petr Průcha a Roman Červenka jako poslední, muž, který vstřelil vítězný gól proti Finsku. Národní tým porazil v Brně na Českých hokejových hrách Finy 2:1. „Tuhle akci jsme zkoušeli i na tréninku. Jarda to prostrká a Průchič to dá vedle,“ popsal Červenka rozhodující trefu, která prošla nad vyrážečkou finského brankáře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Červenka se raduje z branky do finské sítě.

Článek

Souhra Červenka - Jágr fungovala, pomohla spolupráce z Omsku? Určitě, hráli jsme spolu celý rok, myslím, že ten nebyl špatný. Bylo by dobrý, kdyby nám to šlo i v nároďáku.

Bylo znát, že Jágr měsíc nehrál? Já myslím, že moc ne, zápas byl slušný. První třetinu jsme prohráli, ale dobře jsme do něj vstoupili. Byli jsme jasně lepší, ale ve druhé třetině nám trochu došly síly. Ale zápas jsme zvládli.

Takže Jágr individuální přípravu po sezóně v KHL zvládl? Samozřejmě. Jarda ví, jak se má připravit, hrál výborně.

Co říci k vaší souhře Jágr - Průcha - Červenka, která rozhodla utkání? Takto to vyšlo asi čtyřikrát, ale já to třikrát v první třetině nedal. Počtvrté to vyšlo. Tuhle akci jsme zkoušeli i na tréninku. Jarda to tam prostrká a Průchič to dá vedle.

Jaromír Jágr při utkání s Finskem.foto: Právo/Jan Handrejch

Po první třetině jste prohrávali. Byl vyrovnávací gól Tomáše Rolinka ve druhé dvacetiminutovce zlomový? Určitě. Ve druhé třetině jsme trochu polevili, přestaly jít nohy. Tomášův gól nám hodně pomohl. Potom jsme si v kabině řekli, že musíme začít zase bruslit.

Hala byla vyprodaná, přišlo 7200 diváků. Co byste řekl na brněnské publikum? Byl jsem asi trochu překvapený. Že bude tak výborný, to jsem úplně nečekal. Takovýhle lidi jsou snad jen u nás v Omsku. Atmosféra výborná.

Což vám určitě pomohlo, že? Lidi to trochu vyblázní, samozřejmě my jsme nechtěli moc bláznit, to se nám ale nepovedlo, kolikrát nám ujeli. Ale nakonec jsme to zvládli.

Máte za sebou první ze čtyř utkání před mistrovstvím světa. Může čtvrteční výkon napovědět o síle týmu? To je brzo, sestava se bude ještě měnit. Všichni tu nejsou, ale dnes to byl slušný zápas. Myslím, že je brzo říkat, jak jsme silní.

Reklama