Hlavní obsah

Veterán Howard jde po zisku titutlu do Sixers, Fox v Sacramentu zbohatne

Filadelfie/Sacramento

Pivot Dwight Howard se po zisku titulu s Los Angeles Lakers stane v NBA posilou Philadelphie. Čtyřiatřicetiletý hráč, který se vítězství v zámořské lize dočkal ve své 16. sezoně, se s vedením Sixers dohodl na ročním kontraktu. Podle zámořských médií bude mít minimální plat stanovený pro veterány 2,6 milionu dolarů. O peníze se rozhodně nemusí bát ani rozehrávač Sacramenta De'Aaron Fox. Ten totiž prodloužil s Kings o pět let smlouvu, díky níž si od sezony 2021/22 může v NBA vydělat až téměř 200 milionů dolarů.

Foto: ESPN Magazine

Pivot Dwight Howard přestupuje do celku Filadelfie.

Článek

Osminásobný člen All Star týmu NBA Howard, držitel tří ocenění pro nejlepšího obránce ligy a olympijský vítěz z Pekingu 2008 má před sebou angažmá v sedmém klubu. Po osmi sezonách strávených v Orlandu, které z něj v roce 2004 udělalo jedničku draftu, postupně prošel vedle Lakers ještě mužstvy Houstonu, Atlanty, Charlotte a Washingtonu. V lize odehrál 1113 zápasů základní části s průměry 16,7 bodu a 12,3 doskoku.

Kádr mistrovských Lakers naproti tomu doplní Montrezl Harrell z konkurenčních Clippers. Šestadvacetiletý pivot či křídelní hráč přichází jako majitel ocenění pro nejlepšího střídajícího hráče minulé sezony. Anketu vyhrál před německým reprezentantem Dennisem Schröderem, jehož už Lakers v tomto týdnu získali z Oklahomy.

Harrell má za sebou dvě sezony v Houstonu a dvě u Clippers, za něž odehrál naposledy životní ročník s průměry 18,6 bodu a 7,1 doskoku. S Lakers se podle ESPN dohodl na dva roky za 19 milionů dolarů.

A novou tváří v mistrovském celku kolem LeBrona Jamese a Anthonyho Davise bude i čtyřiatřicetiletý Wesley Matthews. Specialista na tříbodovou střelbu by měl nahradit Dannyho Greena po jeho odchodu do Oklahomy v rámci výměny za Schrödera. V minulé sezoně působil v Millwaukee, s nímž vyhrál základní část.

Talentovaný rozehrávač bude mít královský plat

Dvaadvacetiletý špílmachr Fox se v den, kdy se v zámoří otevřel trh s volnými hráči, dohodl na maximálním možném základním příjmu v celkové výši 163 milionů dolarů. K tomu může získat bonusy, pokud například bude zařazen do Utkání hvězd nebo si vyslouží jiná ocenění.

Pátý hráč draftu z roku 2017 odehrál za Kings tři sezony a vždy v té následující si výrazně zlepšil střelecké statistiky. Jako nováček měl průměr 11,6 bodu na zápas, následovalo 17,3 a v minulé sezoně už dával jako nejlepší týmový střelec 21,1 bodu na utkání. K tomu přidal v průměru téměř sedm asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články