Hlavní obsah

Favorizovaná hnědka Vivienne Wells vyhrála 75. St. Leger

Praha

Favorizovaná hnědka Vivienne Wells vyhrála 75. St. Leger a po sérii druhých míst se dočkala prvního vítězství v kariéře. V poslední rovinovém dostihu klasické Trojkoruny triumfovala v Německu trénovaná klisna v sedle s žokejem Alexanderem Pietschem. Závěrečný letošní dostihový den se v Chuchle Areně Praha konal díky výjimce z vládních nařízení a bez fanoušků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Rovinový dostih klasické Trojkoruny St. Leger vyhrál Alexander Pietsch s favorizovanou hnědkou Vivienne Wells.

Článek

Tříletá Vivienne Wells skončila letos pětkrát druhá a před výhrou v St. Legeru třikrát v řadě v klasických zkouškách - v srpnu v Oaks v Karlových Varech, v září v Českém derby v Praze a začátkem října i v derby na Slovensku.

V dostihu na 2800 metrů se v sedmičlenném poli dostala do vedení kilometr a půl před cílem. Ve finiši odrazila bezpečně atak soupeřů a vyhrála lehce. Druhý byl Cote Jardin s Adamem Florianem a třetí Avignon s Vendulou Korečkovou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Favorizovaná hnědka Vivienne Wells vyhrála 75. St. Leger a po sérii druhých míst se dočkala prvního vítězství v kariéře. V poslední rovinovém dostihu klasické Trojkoruny triumfovala v Německu trénovaná klisna v sedle s žokejem Alexanderem Pietschem.

"Klisna asi už neměla formu jako ve slovenském a českém derby, ale předvedla i tak vysokou třídu a myslím, že si po dlouhé sezoně tenhle úspěch zasloužila," řekl dvojnásobný německý šampion Pietsch serveru dostihovysvet.cz.

Letošní St. Leger byl v koronavirem značně ovlivněné sezoně původně plánován na 25. října, poté odložen na neurčito a nakonec se konal díky výjimce ministerstva zdravotnictví ze současných omezení.

St. Leger je posledním z testů tříletých koní, které tvoří klasickou Trojkorunu. K těm rovněž patří Velká jarní cena a České derby. V tuzemsku ji získalo sedm koní - naposledy hřebec Age Of Jape v roce 2009.

Titul šampiona rovinových jezdců získal poprvé Jan Verner, který v Lázně Poděbrady Cupu nasbíral 18 vítězství, to poslední dnes s King Archie v Ceně Jockey Clubu. Nejlepší ženou byla s třinácti výhrami celkově třetí Simona Laubeová.

Reklama

Související témata: