Hlavní obsah

Bayern - Brémy 1:1Fotbalisté Brém s Pavlenkou a Gebre Selassiem remizovali v bundeslize na půdě Bayernu

Aktualizováno

Fotbalisté Brém s Pavlenkou a Gebre Selassiem remizovali v bundeslize na půdě Bayernu 1:1. Hoffenheim před duelem s Libercem hrál se Stuttgartem 3:3. Útočník Erling Haaland zařidil čtyřmi góly Dortmundu vítězství 5:2 na hřišti Herthy Berlín a posun na druhé místo v tabulce.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Kingsley Coman překonává gólmana Werderu Jiřího Pavlenku.

Článek
Fotogalerie

Po sérii 19 porážek a více než deseti letech dokázali fotbalisté Brém v německé lize v utkání s Bayernem Mnichov bodovat. Na hřišti lídra soutěže dnes Werder i díky brankáři Jiřímu Pavlenkovi a obránci Theodorovi Gebre Selassiemu remizoval 1:1.

V 8. kole se po zranění představil i Patrik Schick, který jako střídající hráč pomohl Leverkusenu k výhře 2:1 nad Bielefeldem. Hoffenheim sužovaný v minulých dnech koronavirem bez jedenácti hráčů včetně obránce Pavla Kadeřábka ztratil se Stuttgartem v nastaveném čase vedení a remizoval 3:3. V domácí soutěži se tak na rozdíl od Evropské ligy, v níž ho čeká čtvrteční utkání v Liberci, dál trápí.

Bayern ztratil bundesligové body poprvé od 27. září, kdy v 2. kole podlehl na hřišti Hoffenheimu. S Brémami prohrával od konce první půle po gólu Maximiliana Eggesteina. Pavlenka pod tlakem úřadujícího mistra a vítěze Ligy mistrů kapituloval až po hodině hry, kdy ho hlavičkou překonal Kingsley Coman. Brémy remizovaly popáté v řadě.

Bayern klopýtl za posledních 35 zápasů ve všech soutěžích teprve podruhé. Navíc se mu zranil obránce Lucas Hernández, pro kterého skončil zápas už po 18 minutách. "Nedostávali jsme se do šanci tak jako obvykle. Ve druhém poločase jsme dřeli a bojovali, abychom neprohráli. Brémy hrály dobře, bod si zasloužily," řekl kouč Hansi Flick po svém 50. zápase na lavičce úřadujícího vítěze Ligy mistrů.

Zaváhání Bayernu mohlo využít Lipsko, kterému ale překazil cestu do čela tabulky Frankfurt remízou 1:1. Domácí Eintracht vedl od 43. minuty, bod pro třetí tým tabulky urval po přestávce Yussuf Poulsen.

Dortmund musel v Berlíně dotahovat po úvodní trefě Matheuse Cunhy, ale po změně stran začal řádit Haaland. Dvacetiletý kanonýr, který dnes obdržel cenu Zlatý chlapec pro nejlepšího fotbalistu do 21 let, brankami ve 47. a 49. minutě skóre otočil a následně dovršil hattrick. V závěru se Haaland trefil ještě jednou a s deseti zásahy je druhý v tabulce střelců o gól za Robertem Lewandowským z Bayernu.

V 85. minutě vystřídal Haalanda velký talent Youssoufa Moukoko, který si odbyl bundesligovou premiéru den po 16. narozeninách a stal se nejmladším hráčem v historii soutěže.

Leverkusenu zajistily branky Leona Baileyho a Aleksandara Dragoviče výhru nad nováčkem Bielefeldem. Schick nastoupil poprvé po zranění stehna, které si přivodil na začátku října - do utkání naskočil v 68. minutě.

V přestřelce na hřišti Hoffenheimu, který marně usiloval o přeložení zápasu na neděli, domácí dvakrát vedli, přesto jim tři body unikly. V nastaveném čase vyrovnal Marc-Oliver Kempf. Hoffenheim v lize naposledy vyhrál právě v utkání s Bayernem, od té doby si připsal jen dvě remízy a čtyřikrát odešel poražen.

Černá série Schalke 04 dál trvá. Tradiční klub z Gelsenkirchenu podlehl 0:2 Wolfsburgu a na tříbodový zisk v bundeslize čeká už 24 zápasů. Déle byli v soutěži bez vítězství jen fotbalisté Tasmanie Berlín před 55 lety, kdy čekali na výhru 31 utkání.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 1:1 (62. Coman - 45. Eggestein)
Bielefeld - Leverkusen 1:2 (47. vlastní Hrádecký - 27. Bailey, 88. Dragovič)
Hoffenheim - Stuttgart 3:3 (16. Baumgartner, 48. Sessegnon, 70. Kramarič z pen. - 18. González, 27. Wamangituka, 90.+3 Kempf)
Mönchengladbach - Augsburg 1:1 (5. Neuhaus - 88. Caligiuri)
Schalke - Wolfsburg 0:2 (3. Weghorst, 24. Schlager)
Eintracht Frankfurt - Lipsko 1:1 (43. Barkok - 57. Poulsen)
Hertha Berlín - Dortmund 2:5 (33. a 79. z pen. Cunha - 47., 49., 62. a 79. Haaland, 70. Guerreiro).

Reklama

Související témata: