Hlavní obsah

Nováčka zastavil koronavirus. Na mladé nejsem naštvaný, ujišťuje Krejčí

Mladá Boleslav

Vyhoupli se před pauzou až na šestou příčku, ale vývoj posledních dnů je zastavil. V týmu fotbalistů Pardubic se během reprezentační přestávky vyskytl větší počet osob nakažených koronavirem. V Mladé Boleslavi tak oslabený ligový nováček prohrál 1:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč.

Článek

Utrpěli ztráty. Na lavičce chyběl jeden z trenérů Jaroslav Novotný, hosty tak vedl pouze Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent. Proti poslednímu ligovému duelu s Opavou došlo v sestavě Východočechů ke čtyřem změnám. Scházel mimo jiné kapitán Jeřábek, naopak prvoligový debut si odbyli Vít, Samuel Šimek a v závěru Kurka.

„Bohužel v tomto složení mladých hráčů, kteří určitě mají budoucnost, nám chyběla zkušenost. V důležitých fázích to bylo znát. I kvůli tomu dopadl výsledek takhle. Nejsem na mladé hráče vůbec naštvaný, protože někteří mě mile překvapili," líčí Jiří Krejčí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Pavel Černý z Pardubic a Antonín Křapka z Boleslavi.

Středočeši rozhodli již do přestávky.

„Sluší se poblahopřát soupeři, protože vyhrál zaslouženě. Spíš mě mrzí, že jsme v prvním poločase dostali tři góly ze standardních situací," poznamenává kouč Pardubic.

„Víc se mi líbil druhý poločas, nevzdali jsme se a opravdu bojovali. Měli jsme i příležitosti a mohli utkání zdramatizovat," dodává Krejčí.

Reklama