Hlavní obsah

Zlín ve druhé fotbalové lize remizoval s Vlašimí 1:1

ZLÍN

Fotbalisté Zlína remizovali v 24. kole druhé ligy s Vlašimí 1:1 a jsou už čtyři zápasy bez vítězství. Vlašim čeká na tříbodový zisk tři kola a na čtvrtém místě jen částečně využila dnešní zaváhání druhého Žižkova, na který nyní ztrácí pět bodů.

Článek

První půle mnoho vzruchu nepřinesla. Teprve po půlhodině hry hlavičkoval nebezpečně domácí stoper Jugas. Vlašim odpověděla rychlým brejkem Strnada zakončeným nepřesnou střelou, a především hlavičkou Zlomisliče, které chyběly po rohovém kopu jenom centimetry. Zlínští toho využili a dvě minuty před přestávkou překonal po Dostálově výkopu brankáře Frydrycha přesnou střelou k tyči Novák.

Druhý poločas odstartoval nápor Vlašimi a dvě tutovky Strnada, jenž v gólových pozicích nepotvrdil pověst kanonýra. Na malém vápně neuspěl ani Tafat. Zlín odpověděl tutovkou Elšíka, promarněným sólem Šroma, tvrdou ránou Bubláka a především břevnem z kopačky agilního Nováka.

Hned po něm rozehráli domácí rohový kop, nezvládli však návrat do obrany a po Strnadově brejku zakončil Tafat téměř do prázdné brány. Chvíli na to trefil vlašimský Petrů tyč, na opačné straně zneškodnil další Novákovu tutovku výtečný Frydrych.

Poslední Hlučín porazil ve druhé lize Sezimovo Ústí

Fotbalisté posledního Hlučína vyhráli ve druhé lize druhý zápas za sebou. V dnešním 24. kole uspěli na hřišti Sezimova Ústí 1:0 a navázali na předchozí nečekané vítězství nad vedoucím týmem soutěže Duklou Praha.

Hrdinou hostujícího celku byl opět Lukáš Bartošák, který se stejně jako před týdnem proti Dukle postaral o vítězný gól. Jediný gól zápasu dal dvacetiletý záložník v 57. minutě do prázdné branky, kdy k němu obranou Sezimova Ústí propadl dlouhý centr.

Hlučín ztrácí osm bodů na předposlední Kladno, které má však zápas k dobru. Sezimovo Ústí je deváté.

Sparťanské béčko porazilo v druhé lize oslabený Žižkov

Fotbalisté B-týmu Sparty zaskočili v druholigovém pražském derby favorizovanou Viktorii Žižkov a kandidáta na postup do nejvyšší soutěže porazili 2:1. Jediný gól vstřelili hosté z pokutového kopu ve chvíli, kdy už dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Sparťanská rezerva byla od úvodního hvizdu lepším týmem. Svoji převahu domácí vyjádřili Huškovou vedoucí brankou již v třetí minutě, druhý gól přidal po necelé čtvrthodině hry útočník Skalák.

Ani v druhém poločase očekávaný tlak Viktorie dlouho nepřicházel. Žižkovskou sestavu naopak museli po červených kartách opustit gólman Vaclík za faul mimo pokutové území a kanonýr Markovič za udeření soupeře loktem do hlavy. Místo vyloučeného brankáře dochytal zápas obránce Bodeček.

I v devíti hráčích se ale svěřencům impulzivního trenéra Pulpita podařilo snížit, po Mošnově faulu proměnil penaltu Šťastný. Zbylé minuty vyhroceného derby se pak nesly v duchu šarvátek, faulů, žlutých karet a mnoha osobních soubojů, další brankové šance už ale nepřišly.

Fotbalisté Mostu prohráli v druhé lize v Sokolově 0:2

Fotbalisté Mostu prohráli v 24. kole druhé ligy v Sokolově 0:2 a dál patří do skupiny týmů ohrožených sestupem. Od předposledního Kladna je dělí pět bodů.

V prvním poločase se sice hrálo častěji na polovině Mostu, ale domácí fotbalisté se kvůli značnému množství nepřesností do šancí dlouho nedostávali. Jako první tak po půlhodině hry zahrozili hosté: sokolovským zadákům utekl Badaljan, ale gólman Dvořák jeho střelu zneškodnil.

To probudilo i domácí útočníky. Ve 40. minutě se po rychlé rozehrávce dostal za překvapenou mosteckou obranu Mlika a střelou k tyči nedal Pokornému šanci. Chvíli nato ostře pálil hostující Schut, ale na sokolovského gólmana si nepřišel.

Druhý poločas začali sokolovští hráči o poznání lépe. Nejdříve Pokorného vylekal pohotovou střelu Mlika, o pár minut později musel gólman Mostu zlikvidovat Šilhanův nájezd. V 75. minutě rozehrál Hanzlík standardní situaci z pravé strany a jeho centr se nečekaně snesl až do branky.

V závěru měl ještě další šanci Mlika, který šel sám na gólmana, ale jeho tvrdé zakončení se do branky nevešlo.

Druhá fotbalová liga - 24. kolo:
Zlín - Vlašim 1:1 (1:0)
Branky: 43. Novák - 68. Tafat. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Čecháček. ŽK: Elšík, Jelínek - Tafat, Droppa. Diváci: 1274.
Zlín: Dostál - Malý, Jugas, Hájek, Jelínek - Šrom (75. J. Dobeš), Elšík, Bublák (77. Poznar), Novák - Šmahaj (58. R. Dobeš), Kroupa. Trenér: Kalivoda.
Vlašim: Frydrych - Schuster, Petrů, Krmpotič, Nešpor - Vebr, Zlomislič, Droppa, Průcha - Bálek (51. Tafat), Strnad. Trenér: Kočí.
Sezimovo Ústí - Hlučín 0:1 (0:0)
Branka: 57. Bartošák. Rozhodčí: Adam - Teuber, Štěrba. ŽK: Bartošák (Hlučín).
Sezimovo Ústí: Fryšták - Mašek (39. Knakal), Nesvadba, Novák, Rožboud - Kočí, Javorek, Dobal, Jasanský (85. Martínek) - Simr (58. Horka), Vukadinovič. Trenér: Zákostelský.
Hlučín: Hampel - Bogdáň, Cverna, Koubek (60. Ondrušík, 90.+1 Kula), Mozol - Wludyka (46. Hanus), Pavlík, Bartl, Bartošák - Motal, Štefek. Trenér: Bartl.
Sokolov - Most 2:0 (1:0)
Branky: 40. Mlika, 75. Hanzlík. Rozhodčí: Jech - Košec, Vnuk. ŽK: Darida, Chupáč - Schut, Lafrance. Diváci: 1205.
Sokolov: Dvořák - Blažek, Chupáč, Dřížďal, Hanzlík - Podrazký, Darida (85. Šmerda), Šindelář, Vaněček (77. Dittrich) - Šilhan (64. Duchnič), Mlika. Trenér: Látal.
Most: Pokorný - Knakal, Lafrance, Běloušek, Jendruščák - Ruseckij, Schut, Christof (63. Hofmann), Frnoch (55. Danoski) - Bednář, Badaljan (73. Franěk). Trenér: Aňon.
Sparta Praha B - Viktoria Žižkov 2:1 (2:0)
Branky: 3. Hušek, 14. Skalák - 84. Šťastný z pen. Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný. ŽK: Abena, Rada, Sus, Mošna, Švenger - Bořil, Procházka, Šťastný, Bodeček. ČK: 76. Vaclík, 82. Markovič (oba Žižkov). Diváci: 720.
Sparta B: Švenger - Sus, Doležal (77. Mošna), Hušek, Polom - Glaser, Hašek (27. Rada), Abena, Kraják - Skalák (90. Švec), Putz. Trenér: Svoboda.
Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Procházka, Mójta (69. Kalod) - Bořil, Šťastný, Súkenník (57. Novotný), Zapalač (34. Slodowy) - Markovič, Mašek. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: